FAQ
Veelgestelde vragen
Ja, helaas zijn ook wij genoodzaakt de prijzen aan te passen.
Wel geldt de huidige prijs voor wie nog dit jaar inschrijft voor een opleiding die aanvangt in 2024.
De MfN minimum eis is 20 dagdelen vaardigheidstraining. Dat zijn dus minimaal 10 dagen met 2 dagdelen.
Door de eerdere aanvangstijd per dag bestaat onze basisopleiding bijna 22 dagdelen.
Wij zijn transparant, voor de vaardigheidstraining zit alles in de opgegeven prijs.
Er zijn instituten die, als eerste indruk, de basisopleiding tegen een lagere prijs aanbieden waarna blijkt dat dit slechts voor een deel van de erkende opleiding van 20 dagdelen is.
Andere opleiders zoals Merlijn en ICM de verplichte kosten voor het conferentieoord.
Uiteindelijk betaalt men dan alsnog ca. € 6.000 tot wel €12.000,00.
Belangrijk dus om bij andere opleiders goed te lezen.
Tot en met het tijdvak met aanvang 3 juli 2023 boden wij opleidingen STAP-buget aan.
De minister heeft vanaf het tijdvak september 2023 het bieden van opleidingen met STAP-budget uitsluitend toegekend aan OCW erkende opleidingen.
Dat komt neer op hbo-bachelors, hbo-masters, volledige mbo-opleidingen en kort hbo en mbo zoals hbo-programma's en mbo-basisopleidingen.
ADR & MfN erkende mediationopleidingen vallen hier buiten. Geen enkele aanbieder kan dit dus meer aanbieden.
Circa 30% van de opleidingen bestaat uit kennisoverdracht en kan in principe online worden verzorgd. Wanneer men de theorie echter direct in de praktijk kan toepassen dan wordt deze langer onthouden en later in de praktijk beter toegepast.
De behoefte aan mediationopleidingen is klein met veel aanbieders. Sommige opleiders doen voorkomen op veel plaatsen en op verschillende data opleidingen te starten wat niet het geval is. Niet alle trainingen gaan bij die opleiders automatisch van start. Vervelend is het om op het laatste moment te horen dat een training wel doorgaat of dat u naar een andere locatie moet gaan of vervalt.
Vervelend als uw agenda daar op is afgestemd.
Wij starten al met groepjes vanaf 6 deelnemers en kunnen doorgang eerder garanderen dan anderen. Dit betekent dat bij ons in vrijwel alle gevallen de geboden opleidingen doorgaan, zo niet? Dan zit u bij ons niet ergens aan vast.
Wij werken met blokken van 2 dagen omdat wanneer de groep na een tussenpose weer bij elkaar komt vindt er en terugkoppeling plaatsvindt van het gemaakte huiswerk en opgedane ervaringen. Hier ruimen wij bewust een klein uur voor in.
Bij 10 losse dagen gaat er over het geheel teveel tijd verloren met opstarten om tot echte diepgang te komen. Wij kiezen vanuit kwaliteitsoogmerk bewust niet voor. Dat gaat dan ten koste van de kwaliteit.
3 dagdelen op 1 dag levert didactisch niet veel meer op dan 2 dagdelen. Dit omdat men een limiet heeft aan wat je aan kennis op een dag tot je kunt nemen.
Het door de MfN vereiste beginniveau is minimaal hbo/academische opleiding en/of drie jaar werkervaring op dit niveau. Neem bij twijfel contact met ons op.
Onze cursisten zijn divers en komen vanuit verschillende beroepsgroepen en organisaties. Denk aan de medewerkers bij gemeenten, provincies, waterschappen, ministeries, politie, defensie, rechtelijke macht, etc.
(Bedrijfs)maatschappelijk werkers, jeugdhulpverleners, reclassering, HRM medewerkers, vertrouwenspersonen, klachtenfunctionarissen en verslavingszorg medewerkers en meer.
Maar ook juristen, notarissen, advocaten, (bedrijfs)artsen, psychologen, pedagogen behoren tot onze cursisten.
Soms wil iemand echt een carrière switch maken en is mediation echt heel nieuw. Voor anderen, bijvoorbeeld uit de hulpverlening, blijkt het ook een nieuwe manier van werken. De combinatie van cursisten met verschillende achtergronden wordt door onze cursisten als erg leuk ervaren. En door ons als trainers ook. Iedereen met HBO werk- en denkniveau is welkom.
Voor het ADR-register (ADR) en bij de Mediation Federatie Nederland (MfN) is de vaardigheidstraining een verplicht onderdeel en volgen daarna examens.
- Een theorietoets plus een vaardigheidstoets bij de MfN
- Een theorietoets bij het ADR met als eis om binnen 5 jaar een vaardigheidstoets + minimaal 15 afgeronde Mediations/bemiddelingen
Voor de MfN aantekening familie mediator is de aanvullende specialisatie familie-mediation een vereiste.
Nee, dat is geheel aan u. Ca. 1/3 van de deelnemers volgt de basisopleiding om de vaardigheden in te zetten zonder zich te registreren of als mediator op te gaan treden.
Kan voor u de combinatie van, een sinds 1997, bewezen zeer hoge waardering voor onze opleidingen met daarbij een scherpe prijsstelling kan een reden zijn?
Of dat onze trainers allen een zeer actieve eigen mediationpraktijk hebben en niet alleen docent/trainer zijn maar de praktijk in de lesruimte brengen?
Dat onze trainers wel improvisatie demo's geven en zich daarmee ook kwetsbaar durven op te stellen?
U na afronding van de opleiding met een vraag altijd kan bellen of mailen en wij ondersteuning bieden?
U onbeperkt toegang blijft houden tot het lesmateriaal, ook wanneer dit is vernieuwd?






Contactgegevens
Conflictbemiddeling Nederland – Mediation Opleidingen
Oranjekanaal 5
9423VC Hoogersmilde
Telefoonnummer: +31 (0)592-481563
E-mailadres: info@conflictbemiddeling.nl
Conflictbemiddeling Nederland v.o.f.
KvK: 59946059 | BTW: NL853705537B01
Algemene Voorwaarden | Algemene voorwaarden consument | Gedragscode NRTO | Privacy Statement | Klachtenregeling | Sitemap | © 2023