belletje

Online informatiebijeenkomst met de oprichter van Conflictbemiddeling Nederland?

Meer informatie →

Wij ontvangen veel vragen over het STAP-budget van de overheid.
Meer informatie treft u op onze speciale pagina over het STAP-budget.

De MfN minimum eis is 20 dagdelen vaardigheidstraining. Dat zijn dus minimaal 10 dagen met 2 dagdelen. Wij zijn transparant, voor de vaardigheidstraining zit alles in de prijs van € 3.350,00 BTW vrij.

Er zijn instituten die, als eerste indruk, de basisopleiding tegen een lagere prijs aanbieden waarna blijkt dat dit slechts voor een 1e module is. Andere opleiders rekenen voor de huiswerkopdrachten een extra bedrag van € 125 per blok, kosten conferentieoord tot wel € 225,00 per blok of kosten per dag.

Om vervolgens de volledige geaccrediteerde basisopleiding te doen betaalt men dan alsnog ca. € 4.000 tot € 6.000,00.
Belangrijk dus om goed te lezen.

Circa 30% van de opleidingen bestaat uit kennisoverdracht en kan in principe online worden verzorgd. Wanneer men de theorie echter direct in de praktijk kan toepassen dan wordt deze langer onthouden en later in de praktijk beter toegepast.

De behoefte aan mediationopleidingen is klein met veel aanbieders. Sommige opleiders doen voorkomen op veel plaatsen en op verschillende data opleidingen te starten. Niet alle trainingen gaan bij die opleiders automatisch van start. Vervelend is het om op het laatste moment te horen dat een training wel doorgaat of dat u naar een andere locatie moet gaan.

Veel algemene voorwaarden voorzien in die optie voor de opleiders. Wij starten al met groepjes vanaf 6 deelnemers en kunnen doorgang eerder garanderen dan anderen. Dit betekent dat bij ons in vrijwel alle gevallen de geboden opleidingen doorgaan, zo niet? Dan zit u bij ons niet ergens aan vast.

Wij werken met blokken van 2 dagen omdat wanneer de groep na een tussenpose weer bij elkaar komt vindt er en terugkoppeling plaatsvindt van het gemaakte huiswerk en opgedane ervaringen. Hier ruimen wij bewust een klein uur voor in.

Bij 10 losse dagen gaat er over het geheel teveel tijd verloren met opstarten om tot echte diepgang te komen. Wij kiezen vanuit kwaliteitsoogmerk bewust niet voor. Dat gaat dan ten koste van de kwaliteit.

3 dagdelen op 1 dag levert didactisch niet veel meer op dan 2 dagdelen. Dit omdat men een limiet heeft aan wat je aan kennis op een dag tot je kunt nemen.

Het door de MfN vereiste beginniveau is minimaal hbo/academische opleiding en/of drie jaar werkervaring op dit niveau. Neem bij twijfel contact met ons op.

Onze cursisten zijn divers en komen vanuit verschillende beroepsgroepen en organisaties. Denk aan de gemeente, de politie, het maatschappelijk werk, de jeugdhulpverlening, reclassering, woningbouw en verslavingszorg. Maar ook juristen, bankmedewerkers, advocaten en psychologen behoren tot onze cursisten.

Soms wil iemand echt een carrière switch maken en is mediation echt heel nieuw. Voor anderen, bijvoorbeeld uit de hulpverlening, blijkt het ook een nieuwe manier van werken. De combinatie van cursisten met verschillende achtergronden wordt door onze cursisten als erg leuk ervaren. En door ons als trainers ook. Iedereen met HBO werk- en denkniveau is welkom.

Voor het ADR-register (ADR) en bij de Mediation Federatie Nederland (MfN) is de vaardigheidstraining een verplicht onderdeel en volgen daarna examens.

  • Een theorietoets plus een vaardigheidstoets bij de MfN
  • Een theorietoets bij het ADR met als eis om binnen 5 jaar een vaardigheidstoets + minimaal 15 afgeronde Mediations/bemiddelingen

Voor de MfN aantekening familie mediator is de aanvullende specialisatie familie-mediation een vereiste.

Nee, dat is geheel aan u. Ca. 1/3 van de deelnemers volgt de basisopleiding om de vaardigheden in te zetten zonder zich te registreren of als mediator op te gaan treden.

Conflictbemiddeling Nederland scoort een 4,6 / 5 op basis van 93 beoordelingen.