Mentorschap

belletje

Online informatiebijeenkomst met een trainer van Conflictbemiddeling Nederland?

Meer informatie →

Mentorschap

Als mentor voor de volgende stap

Professionalisering

Mentorschap, Intervisie & Begeleiding

Voor wie

Het mentorschap is bedoeld voor mediators die ondersteuning willen in de eerste 2 jaar. U krijgt een mentor waar u uw vragen neer kunt leggen en die u in uw proces naar volwaardig mediator gedurende 2 jaar zal begeleiden. Er wordt een digitaal dossier bijgehouden waarna het eindverslag, mits voldoende, kwalificeert als vaardighedentoets waardoor een assessment niet meer nodig is. Dit geldt alleen wanneer u ADR-full certified mediator wilt worden. De MfN biedt deze mogelijkheid niet.

Ook is het mogelijk gedurende een kortere periode gebruik te maken van een mentor. Dit kan dan echter niet het assessment vervangen.

Mentoren

Jeroen van Leeuwen

Hoofdtrainer basisopleiding mediation Conflictbemiddeling Nederland locatie Garderen. MfN-register mediator, INTOP Instituut assessor, ADR-Associate Certified Mediator; ADR-Associate Certified Conflict coach; ADR-Associate Certified Master Negotiator; communicatietrainer; sociotherapeut oplossingsgerichte therapie; mediator bij familie- en omgangsbemiddeling; mediator bij arbeidsgeschillen zowel reintegratie als exit; team-mediation.

Joppe van der Poel-Menke

Oprichter Conflictbemiddeling Nederland; hoofdtrainer basisopleiding mediation; hoofdtrainer specialisatie familiemediation; hoofdtrainer specialisatie arbeidsmediation; Mede oprichter ADR International Register; MfN Registermediator; ADR Practitioner of Excellence; ADR-Full Certified Mediator; ADR-Full Certified Familymediator; ADR-Full Certified Conflict coach; ADR-Full Certified Master Negotiator; ADR-Full Certified Arbitrator; ADR-Full Certified Court mediator; Raad voor Rechtsbijstand (RvR) mediator bij echtscheidings- en omgangsbemiddeling; Rechtbankmediator; arbeidskwesties en belastingzaken; ACR-member Association for Conflict Resolution, U.S.A.; Gecertificeerd PactTrainer U.S.A.; CRKBO geregistreerd; lid Raad van Toezicht, Stichting STB.

Ton Boeijen

Hoofdtrainer basisopleiding mediation; MfN Registermediator; ADR-Full Certified Mediator; ADR-Full Certified Familymediator; ADR-Full Certified Conflict coach; ADR- Full Certified Master Negotiator; gedragstrainer; trainer psychologie en communicatie
Specialisatie in familiemediation; arbeidsmediation; groepsmediation; onderwijs. Mediator in strafzaken; mediator t.b.v. overheid/interdepartementaal; CRKBO geregistreerd, Masteropleiding Mediation;

Opzet

Totaal staat de mentor 24 uur ter beschikking over de periode van 24 maanden. De toetsmomenten nemen incl. voor- en nawerk 10 tot 12 uur in beslag. De overige uren is de mentor beschikbaar om u te ondersteunen waar u in de praktijk tegen aanloopt. De 5 hierboven genoemde toetsmomenten bestaan uit individuele gesprekken van ca. 1 tot 1-1/2 uur. Deze vinden in beginsel plaats op het kantoor van de mentor. Onlinegesprekken behoren ook tot de mogelijkheden indien het schriftelijk materiaal vooraf beschikbaar is voor de mentor. De verslaglegging + opstellen proces-verbaal voor het ADR-register zal per gesprek ca. 1 uur in beslag nemen.

2 trainingsdagen totaal 12 PE punten
Per jaar is er 1 trainingsdag waar u en andere trainees bij elkaar komen en waar aandacht zal worden besteed aan de meest voorkomende knelpunten. Het programma wordt aan de hand van vooraf verzamelde vragen opgesteld. Het aantal deelnemers bedraagt min. 4 en maximaal 8. Hoewel facultatief raden wij u aan deze dagen aanwezig te zijn. Het voordeel van deze dagen is dat u tevens leert van de vragen van de andere trainees.
De kosten bedragen € 275,00 BTW vrijgesteld per persoon  (minimaal 4 deelnemers)

Locatie

De fysieke gesprekken vinden plaats bij de mentor, tenzij anders afgesproken. Overige contactmomenten via telefoon, Skype etc. De jaarlijkse trainingsdag wordt gehouden in Baarn.

Kosten

- De kosten van het mentorschap bestaan uit 24 uur a € 150,00 = € 3.600,00 BTW vrijgesteld.
- Betaling kan in 9 termijnen. 1e termijn voor aanvang € 400,00 gevolgd door 8 kwartaaltermijnen van € 400,00 BTW vrijgesteld.

Begeleide intervisie
Te boeken als groep vanaf 4 personen. 3 uur inclusief koffie/thee € 95,00 p.p. BTW vrijgesteld. 

Individuele begeleiding
Te boeken per uur € 150,00, per dagdeel van 3 uur € 400,00 BTW vrijgesteld.

Mentorschap

Door de jaren heen hebben wij veel mediators opgeleid waarbij gebleken is dat de opstartfase een grote hobbel is. Daarnaast wordt het assessment als een kunstmatige en subjectieve momentopname gezien waarin niet iedereen zichzelf goed kan laten zien. Wij ondersteunen dan ook het alternatief van het ADR om de vaardigheidstoets te kunnen voldoen middels een mentoraats-audit. Hierbij krijgt u voor een periode van 2 jaar een klankbord en ondersteuning om uw eigen doelstellingen te behalen. Bij de MfN is dit als alternatief niet mogelijk. Ook bij de mentoraats-audit geldt dat bij de eindtoets u door de mentor een voldoende resultaat moet hebben behaald om als full certified mediator aan de slag te kunnen.

Begeleide Intervisie

Een andere veel voorkomende vraag is begeleide intervisie. Begeleide intervisie is inspirerend en leerzaam voor alle deelnemers. Het is gericht op concrete oplossingen. Intervisie is laagdrempelig. Door te bevragen, te analyseren en te adviseren werken we systematisch aan situaties binnen het werkveld en persoonlijk handelen. In de begeleide intervisie leren de deelnemers van en met elkaar vanuit werksituaties zoals een werkprobleem of moeizame cliëntrelatie. Het biedt gelegenheid tot kwaliteitsontplooiing, door middel van open vraagstelling, feedback, advies en daadwerkelijke aanpak.

Individuele Begeleiding

Tijdens de individuele begeleiding kiest u zelf uw moment dat u wilt sparren wanneer u een vraagstuk heeft waar u niet uitkomt, onvoldoende kennis van heeft en begeleiding bij wenst. Of een moment waarin u bijvoorbeeld een eigen casus kan gebruiken om uw vaardigheden uit te breiden, tips te krijgen over andere mogelijkheden en interventies en technieken te krijgen die u later weer kunt toepassen.

Aanvraag Mentorschap - begeleiding - supervisie

U bent mediator of heeft een erkende opleiding tot mediator gevolgd

MfN-basisopleiding-groen-e1528635654296
SKJ
ADR-Register-Accredited-agency-150x150-e1528636888769
Print
crkbo-logo-e1528636463178
Logo-registerplein

Conflictbemiddeling Nederland scoort een 4,6 / 5 op basis van 93 beoordelingen.