belletje

Online informatiebijeenkomst met de oprichter van Conflictbemiddeling Nederland?

Meer informatie →

Opleiding tot Overheidsmediator

Bemiddeling bij de overheid

Inhoud van deze opleiding

Bent u werkzaam in de overheid of werkt u veel met overheden samen? De basis middels de mediation opleiding al gevolgd en toe aan de volgende stap? Overheidsmediation richt zich op bemiddeling tussen burger en overheid. Tijdens onze specialisatie opleiding tot overheidsmediator leert u hoe mediation bij de overheid op een effectieve wijze ingezet kan worden, zodat de belangen van zowel overheid als burger meegenomen worden in uiteindelijke oplossingen.
Deze opleiding wordt verzorgd in samenwerking met Caleidoscooop & The Life Tree

Voor wie

Deze specialisatie is geschikt voor geregistreerde en gecertificeerde mediators die werkzaam zijn bij de overheid of werken met de overheid.

Trainer


Wij bieden deze opleiding samenwerking met Caleidoscoop aan.

Bas Delleman
Bas Delleman is trainer/eigenaar van Caleidoscoop opleidingen en oprichter van BasculeGroep. Hij heeft sinds 1999 ervaring als register mediator en conflict professional en 23 jaar als trainer en organisatieadviseur. Daarvoor was hij werkzaam binnen de Nederlandse politie. Bas heeft tevens ervaring in het hoger beroeps- en academisch onderwijs.

Bas studeerde bestuurskunde en sociale wetenschappen. Daarnaast volgde hij een masteropleiding Conflictmanagement en een masterleergang Generatief Leiderschap.

Doel

- Relevante regelgeving praktisch toepassen bij overheidsmediations
- Een weloverwogen keuze maken uit het conflicthanteringspalet
- Deelnemers benaderen en betrekken bij de mediation
- Het proces van premediation naar mediation kennen en dat weten te hanteren
- Conflictdynamiek herkennen en de daarbij horende vaardigheden toepassen
- De juiste interventies toepassen in het kader van mediation

 

 

Inhoud

Overheidsmediation is een vak apart. Tijdens deze specialisatie leert u hoe u mediation het beste bij de overheid kunt inzetten. De inhoud van de training bestaat daarom uit de volgende onderdelen:

- Overheidsmediation: specifieke kenmerken, problemen en oplossingen
- Bestuurlijk – en ambtelijk samenspel en sensitiviteit
- Uzelf en de ander herkennen
- Dynamiek tussen spanning, emotie en de machtsbalans
- Werken met het conflicthanteringspalet
- Aanpak, interventies en vaardigheden van het begin tot het eind

Inbegrepen
- Zaalhuur en trainingsfaciliteiten
- Lunch, snacks, koffie, thee en water

Studiebelasting & Tijd

Tijdens de specialisatie neemt u eigen praktijksituaties en dilemma’s mee. Deze worden met de trainers uitgewerkt. Met behulp van theoretische kaders, zelfanalyse, discussie, brainstormen, oefeningen en rollenspellen leert u meer over overheidsmediation.

De specialisatie duurt twee aaneengesloten dagen. We beginnen deze dagen om 9:30 en sluiten af om 1630 uur. Een lunchpakket meenemen is niet nodig: wij organiseren een gezamenlijke lunch.

Leermethode

Deelnemers brengen de eigen praktijksituaties en dilemma’s in en werken die met de trainers uit.
Met behulp van theoretische kaders, zelfanalyse, discussies en brainstormen, oefeningen en rollenspellen verdiepen deelnemers in een veilige omgeving hun kennis en vaardigheden op dit terrein.

Kosten

De kosten voor deze 2 daagse opleiding bedragen € 990,00 BTW vrij, excl. literatuur ca.€ 46,41 incl. 9% BTW, inbegrepen zijn de reader, locatie, lunches, kosten accreditatie MfN en ADR, het certificaat en de aanmelding bij de Mediation federatie Nederland.

Kortingen
- 10 % korting voor wie eerder onze basisopleiding mediation heeft gevolgd
- 10 % p.p. korting bij 2 inschrijvingen of meer
(slechts 1 korting kan van toepassing zijn.

Leertraject Basisopleiding + Specialisatie Overheidsmediation

Heeft u de basisopleiding mediation nog niet gevolgd? Dan bieden wij een compleet leertraject met een aantrekkelijke korting. Tussen beide opleidingen is er gelegenheid tot het doen van de examens om vervolgens de specialisatieopleiding tot overheidsmediator te volgen. Ook is het mogelijk de vaardigheidstrainingen beide te volgen en later de examens af te leggen.
De 12 PE punten blijven geldig en kunnen na het afleggen van de examens bij de MfN worden bijgeschreven.

De korting bedraagt dan voor beide opleidingen samen € 150,00 op het totale cursusgeld.
Basisopleiding  + Specialisatie overheidsmediation totaal 12 trainingsdagen € 4.640,00 

Inschrijven kan via het keuzeformulier van een gekozen basisopleiding.

Data - locatie Plaatsen vrij Inschrijven
9 & 10 november 2022 - wo/do -Garderen nog 2 Inschrijven →
7 & 8 Juni 2023 - wo/do -Garderen nog 8 Inschrijven →
8 & 9 november 2023 - wo/do -Garderen nog 8 Inschrijven →

Overheidsmediation: een vak apart

Het komt soms voor dat er een conflict ontstaat tussen overheid en burger. Het is voor beide partijen van belang dat zo’n situatie op een goede manier wordt opgelost. Speciaal voor dit soort situaties bestaat ‘overheidsmediation’. Het is belangrijk om u te realiseren dat overheidsmediation toch weer heel anders is dan een ‘gewone’ bemiddeling. De specialisatie leert u omgaan met de processen, regels en cultuur die binnen de overheid gelden. Met deze kennis heeft u de juiste bagage om conflicten succesvol af te kunnen bemiddelen.

Overheidsmediation bij Conflictbemiddeling Nederland

Tijdens onze overheidsmediation specialisatie neemt u cases uit de praktijk mee. Samen met de trainers en medecursisten zult u ontdekken hoe overheidsmediation het beste ingezet kan worden in verschillende situaties. U leert als in- of externe mediator om te gaan met uw onafhankelijke procesrol, zodat u beide partijen gelijkwaardig kunt behandelen. Hoe zo’n trainingsdag er precies uit ziet?
Bij Conflictbemiddeling Nederland vinden wij het belangrijk dat iedere deelnemer persoonlijke aandacht krijgt. Daarom werken wij in kleine groepen van maximaal acht personen. Op deze manier is er altijd voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Specialisatie overheidsmediation volgen?

Heeft u de basisopleiding tot mediator gevolgd? En ziet u een specialisatie in overheidsmediation wel zitten? Onze ervaren trainers brengen u graag de fijne kneepjes van het mediationvak bij. Schrijf u vandaag nog in of vraag meer informatie aan.

Bilderberg Hotel ‘t Speulderbos

Het hotel biedt een gratis shuttle service aan van en naar het station in Putten. Via de receptie van het hotel dient u deze 24-uur van te voren te reserveren.

Beschikbaarheid: maandag t/m vrijdag van 07.30 tot 9.30 uur en van 16.00 tot 18.00 uur.
Telefoon: 0577 46 15 46

Diner, overnachten en ontbijt tussen de dagen zijn facultatief en niet bij de training inbegrepen. Op basis van beschikbaarheid is het mogelijk om rechtstreeks bij het conferentieoord een overnachting e.d. bij te boeken.

Conflictbemiddeling Nederland scoort een 4,6 / 5 op basis van 93 beoordelingen.