belletje

Online informatiebijeenkomst met de oprichter van Conflictbemiddeling Nederland?

Meer informatie →

Project Uganda

Vennoten doen 3 maanden vrijwilligerswerk

Wij vieren ons 25 jarig bestaan met dit Project, viert u mee?

Engels als basis voor de toekomst

Een lesmethode om de cirkel van armoede te doorbreken

Project

Joppe & Rosalie Van der Poel-Menke, vennoten van Conflictbemiddeling Nederland, gaan met hun dochters Lise (4 jaar) en Elze (1 jaar) voor een periode van 3 maanden Engelse les geven en de leraren trainen in deze lesmethode op de Kayenje Primary School in Oeganda.

Donaties

1997-2022 - Conflictbemiddeling Nederland

Conflictbemiddeling Nederland stelt € 10.000 ter beschikking om de reis, huisvesting en inzet van de vennoten beschikbaar te maken.

Dit is echter maar een begin omdat de school over geen enkel materiaal beschikt.
Zo heeft de school geen ondersteunend lesmateriaal, printer, computer, lamineer apparaat en veel meer wat nodig is om materiaal zelf bij te maken en de lesmethode te kunnen blijven toepassen.

Wilt u bijdragen? Uw donaties zijn welkom!

Er is een inzamelactie gestart om de eerste aanschaf te bekostigen via deze doneer-actie

Wilt u fiscaal aftrekbaar doneren? Dan is dit mogelijk door aan de ANBI stichting over te maken. Vermeld u bij de omschrijving Project Oeganda.
Graag ontvangen wij hiervan een bericht vooraf van u.

Alvast dank voor uw bijdragen!

ANBI Stichting

The Key of Education is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)
Dit betekent dat uw giften fiscaal aftrekbaar zijn.
Meer informatie treft u op deze link van de belastingdienst

 

Wilt u bijdragen? Uw donaties zijn welkom!

Er is een inzamelactie gestart om de eerste aanschaf te bekostigen via deze doneer-actie

Wilt u fiscaal aftrekbaar doneren? Dan is dit mogelijk door aan de ANBI stichting over te maken. Vermeld u bij de omschrijving Project Oeganda.
Graag ontvangen wij hiervan een bericht vooraf van u.

Alvast dank voor uw bijdragen!

Engelse les

Rosalie & Joppe Van der Poel - Menke zullen de groepen 1 t/m 4 van de Kayenje primary school engelse les gaan geven. Dit vormt de basis voor verdere educatie en daarmee vergroot het de kansen op het vinden van een baan en daarmee het verkrijgen van inkomen. Hiermee kan de cirkel van armoede worden doorbroken.

Tevens wordt de lesmethode en het bijbehorende materiaal aan de leerkrachten overgedragen zodat zij dit in de toekomst kunnen voortzetten en delen op andere scholen in Oeganda.

 

Peer Mediation

In de hoogste groepen van de basisschool zullen een aantal scholieren worden getraind in peer-mediation, om ook onze kennis van conflictbemiddeling door te geven.
Op deze wijze kunnen deze leerlingen bemiddelen bij geschillen tussen hun klasgenoten en kunnen de leraren nieuwe leerlingen trainen als mediator als wij weer weg zijn. We zullen contact behouden om de kennis ook daar up to date te houden.

Informatie:
De Vreedzame school
Peer-mediation op Wikipedia

Bijdrage van ons

Conflictbemiddeling Nederland draagt
€ 10.000 bij om dit project mogelijk te maken.

Dit wordt o.a. besteed aan de reis- en verblijfkosten. Rosalie & Joppe nemen hun kinderen Lise (4jr) en Elze (1jr) ook mee. Lise zal daar 3 maanden naar de lokale school gaan. En de intentie is om er een zusterschool van te maken van de basisschool hier in Hoogersmilde. Zo leren de leerlingen van twee basisscholen dat er meer is in de wereld dan het dorpje waar zij wonen. 

Er is echter meer nodig. Daarom zal Conflictbemiddeling Nederland voor iedere nieuwe cursist die inschrijft voor een basis- of specialisatieopleiding een extra € 100,00 doneren voor het Project Oeganda. 

AMBI

Stichting The Key of Education

Wij vinden dat alle kinderen waar ook ter wereld recht hebben op goed onderwijs. Stichting ‘The Key of Education’ wil dat alle voorwaarden aanwezig zijn om kinderen onderwijs te laten volgen. Vaak zijn scholen in een zeer armoedige staat van onderhoud, kinderen zitten met 5 aan een schoolbank en zijn er geen boeken en ander onderwijsleermateriaal.

Wij helpen scholen financieel in de aanschaf van gedegen meubels en onderwijsleermiddelen zodat alle randvoorwaarden aanwezig zijn om goed onderwijs te kunnen volgen. 

Onderwijs staat aan de basis van een samenleving en geletterdheid is een voorwaarde om meer kansen te krijgen in een samenleving.

Daarom geloven wij als stichting in de kracht van fysieke kennisoverdracht in de module van ‘train the teacher’ waarbij observeren, co-teaching en evalueren en daadwerkelijk samen als leerkrachten voor de klas ‘oefenen’, heel effectief is.

Dit kan volgen ons op een manier waarbij geïnvesteerd moet worden in kennisoverdracht van leerkracht op leerkracht, waarbij heel praktisch in didactische vaardigheden geoefend wordt en een goede methode onmisbaar is.

Doordat de vrijwilliger/leerkracht de lokale leerkracht één maand lang begeleidt/ instrueert in de vorm van co-teaching met de methode ‘The Key of Education’, kan de volgende vrijwilliger/leerkracht doorgaan waar de vorige gebleven is.

Zo krijgen we continuïteit en een werkelijke kwaliteitsverbetering op een school en zijn wij bezig met duurzaam vrijwilligerswerk.

Hierin onderscheiden wij ons van andere organisaties.

Wij geloven dat de kracht van verandering zit in het begeleiden en trainen van de lokale leerkracht en dat we hierdoor de meest duurzame verbetering van onderwijs kunnen krijgen.

Updates

Informatie volgt...

MfN-basisopleiding-groen-e1528635654296
SKJ
ADR-Register-Accredited-agency-150x150-e1528636888769
Print
crkbo-logo-e1528636463178
high-trust-k

Conflictbemiddeling Nederland, onderdeel van v.o.f. Menke & Van der Poel Mediation
KvK: 59946059 | BTW: NL853705537B01

Algemene Voorwaarden | Privacy Statement | Sitemap | © 2021

Conflictbemiddeling Nederland scoort een 4,6 / 5 op basis van 93 beoordelingen.