Mediation opleiding

Persoonlijk en praktijkgericht

Mediation is een prachtig vak en dit willen wij graag met u delen. Waar de betrokkenen in het conflict vaak geen uitweg meer zien, kunt u als mediator de betrokkenen weer in de goede richting sturen. Wij laten mensen terug in hun eigen kracht komen om zo besluiten te nemen waar zij echt achter staan en die ook in de toekomst stand houden. Met onze gedegen ADR & MfN geaccrediteerde mediation opleiding geven wij u de benodigde bagage mee om als beginnend mediator te kunnen starten of in uw huidige werk op een andere manier met conflicten om te kunnen gaan.

 • Kleinschalige mediation opleiding
 • Opleiding mediator in landelijke setting
 • Mediation opleiding in Noord-Nederland

Tijdens onze mediation opleidingen krijgen we vaak de vraag wat iemand nou een goede mediator maakt. Een goede mediator vindt een goede balans in de juiste kennis, persoonlijke kwaliteiten, vaardigheden én beroepshouding. Tijdens de mediation opleiding zal vooral de benodigde theorie gedeeld worden en worden gestuurd op vaardigheden, interventies en technieken. Daarnaast kunt u uw persoonlijke kwaliteiten nog verder benutten in uw rol als mediator. Naast persoonlijke eigenschappen blijft kennis een ander belangrijk aspect van de functie als mediator. Na de opleiding is het dan ook belangrijk uw kennis continu bij te schaven. Denk bijvoorbeeld aan een goede kennis van juridische aspecten bij arbeidsconflicten of conflicten in relationele sfeer. Ook de geleerde vaardigheden dienen onderhouden te worden. In de praktijk, tijdens intervisie, mentorschap of speciale trainingsdagen.

Waarom kiezen voor Conflictbemiddeling.nl?

 • Ideale mix van theorie en praktijk
 • Praktische tips en tools
 • Inspirerende opleidingslocatie in Noord-Nederland
 • Ervaren trainers met ruim 25 jaar ervaring uit de praktijk
 • Inschrijving in MfN- en ADR-register

Maak kennis met de trainers

De opleidingen tot mediator worden vol bezieling gegeven door een ervaren team van trainers die allemaal vele jaren training geven en een groot aantal mediations hebben gedaan. Tijdens de opleidingen wordt er naast het vaste draaiboek en de vele praktijkvoorbeelden ook aandacht besteed aan de juridische aspecten van mediation. Een gastdocent (vaak uit de advocatuur) geeft invulling aan dit stuk juridische diepgang. Joppe, Rosalie, Ton en Deirdre zijn bevlogen trainers die op inspirerende wijze de finesses van het mediationvak behandelen.

Joppe van der Poel

Partner Conflictbemiddeling.nl; Oprichter ADR International Register; ADR-Full Certified Mediator; MfN Registermediator; Rechtbankmediator; Raad voor Rechtsbijstand (RvR) mediator bij echtscheidings- en omgangsbemiddeling; arbeidskwesties en belastingzaken; ACR-member Association for Conflict Resolution, U.S.A.; Gecertificeerd PactTrainer U.S.A.; CRKBO geregistreerd.
Locatie: Hoogersmilde, nabij Assen

Rosalie Menke

Partner Conflictbemiddeling.nl; Specialisatie in dader-slachtofferbemiddeling (Perspectief Herstelbemiddeling); ADR-Full Certified Mediator; MfN Registermediator; Rechtbankmediator; Raad voor Rechtsbijstand (RvR) mediator bij echtscheidings- en omgangsbemiddeling; mediator in strafzaken; (bedrijfs)maatschappelijk werker; Bijzondere Curator; CRKBO geregistreerd.
Locatie: Hoogersmilde, nabij Assen

Ton Boeijen

Hoofdtrainer Zuid-West Nederland Conflictbemiddeling.nl; MfN Registermediator; gedragstrainer; trainer psychologie en communicatie
Specialisatie in familiemediation; arbeidsmediation; groepsmediation; onderwijs. Mediator in strafzaken; mediator t.b.v. overheid/interdepartementaal; CRKBO geregistreerd, Masteropleiding Mediation;
Locatie Rotterdam

Deirdre Homminga

Eigenaar Edumonde Coaching, Training & Mediation in Goirle; ADR-Full Certified Mediator; ADR-Full Certified Conflict coach; ADR- Full Certified Master Negotiator; Raad voor Rechtsbijstand (RvR) mediator bij echtscheiding- en, omgangsbemiddeling; Trainer en mediator sinds 2000.
Locatie Zeist

Locatie Hoogersmilde

De opleidingslocatie in Hoogersmilde (Drenthe) is goed bereikbaar vanuit Noord-Nederland, Overijsel, Gelderland Utrecht. Geschikt voor iedereen die een mediation opleiding zoekt in Groningen, Leeuwarden, Assen, Zwolle maar ok vanuit Amersfoort, Utrecht, Amsterdam . In de omgeving zijn vele accommodaties waar u kunt verblijven gedurende de cursusdagen wanneer u hier de opleiding volgt. Vanuit onze eigen opleidingslocatie met uitzicht over de velden gaat u in een maximale groepsgrootte van 8 cursisten met de vennoten Joppe en Rosalie van der Poel – Menke aan de slag. Er is gratis parkeergelegenheid op eigen terrein.

Locatie Rotterdam

Deze top opleidingslocatie Bilderberg Parkhotel bevindt zich in het hart van Rotterdam. Goed bereikbaar vanuit omgeving Rotterdam, Den Haag, Leiden, Utrecht, Gouda, Dordrecht, Breda. Maar ook uit de omgeving Haarlem, Alkmaar en Amsterdam kan dit een goede keus zijn. Bent u met de auto, dan zijn er meerdere parkeergarages binnen 3 minuten loopafstand. Uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer naar Rotterdam CS en ca. 15 minuten lopen of middels de metro met halte voor het hotel.
Ton Boeijen is hier uw trainer en de groepen bestaan uit maximaal 10 deelnemers. Wij bieden hier tweemaal per jaar een vrijdag/zaterdag opleiding aan.

Locatie Zeist

Aan de rand vanZeist in Huis ter Heide, ligt het eeuwenoude landgoed Oud-Zandbergen. Centraal in Nederland gelegen, goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bent u met eigen vervoer, dan is er op het landgoed ruim voldoende gratis parkeergelegenheid. In het voormalige koetshuis wordt hier door Deirdre Homminga tweemaal per jaar een basisopleiding verzorgd voor groepen tot max. 10 deelnemers.

Persoonlijke aandacht en een flinke dosis praktijkvoorbeelden is waar Conflictbemiddeling.nl voor staat.

Mediation opleiding kosten

Onze erkende basisopleiding mediation kent 5 blokken van elk twee cursusdagen. De cursusdagen zijn verdeeld over meerdere maanden. De kosten bedragen voor de gehele 10 daagse opleiding €3.150,- BTW vrij op onze eigenlocatie in Drenthe en €3.350,00 op externe locaties, schrijf op tijd in en u kunt starten met de opleiding tot mediator. Bekijk alle cursusdata.

Heeft u bij ons de 2- of 3-daagse cursus conflictbemiddeling gevolgd dan is in Drenthe instromen vanaf blok 2 mogelijk. U krijgt dan een korting van €250,- op de reguliere opleidingskosten.

LOCATIE: HOOGERSMILDE

LOCATIE: ROTTERDAM

LOCATIE: Zeist

Wat anderen zeggen over onze mediation opleiding

Benieuwd wat eerdere cursisten van de opleiding vonden? Bekijk alle beoordelingen

Leerzaam en confronterend

Folko Jan

Plezierige locatie in de natuur

Margot

Veel persoonlijke aandacht

Jan-Pieter

Meer weten over mediation opleidingen?

Heeft u vragen over onze opleiding tot mediator of wilt u vrijblijvend kennismaken? Conflictbemiddeling verzorgt alle opleidingen ook als incompany-traject. Neem contact met ons op als u vragen heeft.

  Beëindigen kan op ieder gewenst moment
  via de link onder aan de nieuwsbrief.

Close
Go top