Cursus mediation

Kleinschalige en praktijkgerichte mediation cursus

De populariteit van de cursus mediation is de laatste jaren aan een opmars begonnen. Bij conflicten kan altijd mediation plaatsvinden en is een mediator steeds vaker gevraagd vanwege de lagere kosten ten opzichte van een advocaat. Als u zich intensief wilt verdiepen in mediation dan bieden wij verscheidene cursussen aan. Onze cursus mediation leert u krachtige technieken te hanteren om conflicten zoveel mogelijk te voorkomen of op een prettige manier op te lossen. De mediation opleidingen die wij geven zijn tevens MfN-erkend zodat u ook toe kunt treden tot het register.

  • Kleinschalige mediation opleiding
  • Opleiding mediator in landelijke setting
  • Mediation opleiding in Noord-Nederland

Wat leert u in de cursus mediation?

In onze 10-daagse cursus mediation leert u de rol van de mediator kennen en krijgt u een goed beeld van dit interessante beroep. Het volgen van de cursus heeft als voordeel dat ue leert omgaan met conflictsituaties, hoe deze te beheersen en op te lossen. De ervaren trainers behandelen de basis van conflicthantering, onderhandelen en crisismanagement. Daarnaast komen specifieke regels en ethiek binnen het vak van mediator aan bod. Hiermee ontwikkelt u een waardevolle managementvaardigheid die in elk vakgebied van pas komt. Uiteindelijk is het goed kunnen inschatten op basis van gevoel zeer belangrijk. Het gevoel zegt veel meer dan wat het oog zal registreren.

Voor wie is een cursus mediation geschikt?

De cursus mediation is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in mediation of zelfstandig als mediator wil optreden. Ook kan mediation een goede toevoeging zijn aan bijvoorbeeld een rol als advocaat. Het vak van mediator is zeer veelzijdig en uitdagend. Bent u benieuwd naar de nuances die een ervaren mediator gebruikt, of wit u leren hoe u efficiënt kunt handelen tijdens lastige situaties? In onze cursus mediation worden de basisvaardigheden behandeld zodat u direct aan de slag kunt. Na het volgen van de cursus is het ook mogelijk om uw kennis over bemiddeling nog verder uit te breiden met een van onze diepgaande specialisaties zoals familiemediation.

Waarom kiezen voor Conflictbemiddeling.nl?

  • Ideale mix van theorie en praktijk
  • Praktische tips en tools
  • Inspirerende opleidingslocatie in Noord-Nederland
  • Ervaren trainers met ruim 25 jaar ervaring uit de praktijk
  • Inschrijving in MfN- en ADR-register

Maak kennis met de trainers

De opleiding tot mediator wordt vol bezieling gegeven door ervaren trainers Joppe van der Poel en Rosalie Menke. Tijdens de opleiding wordt er ook aandacht besteed aan de juridische aspecten van mediation. Een gastdocent (vaak uit de advocatuur) geeft invulling aan dit stukje juridische diepgang. Joppe en Rosalie zijn bevlogen trainers die op inspirerende wijze de finesses van het mediationvak behandelen.

Joppe van der Poel

Partner Conflictbemiddeling.nl; Oprichter ADR International Register; ADR-Full Certified Mediator; MfN Registermediator; Rechtbankmediator; Raad voor Rechtsbijstand (RvR) mediator bij echtscheidings- en omgangsbemiddeling; arbeidskwesties en belastingzaken; ACR-member Association for Conflict Resolution, U.S.A.; Gecertificeerd PactTrainer U.S.A.; CRKBO geregistreerd.

Rosalie Menke

Partner Conflictbemiddeling.nl; Specialisatie in dader-slachtofferbemiddeling (Slachtoffer in Beeld); ADR-Full Certified Mediator; MfN Registermediator; Rechtbankmediator; Raad voor Rechtsbijstand (RvR) mediator bij echtscheidings- en omgangsbemiddeling; mediator in strafzaken; (bedrijfs)maatschappelijk werker (Registerplein/BMAW); CRKBO geregistreerd.

Mediation opleiding locaties

Vanuit onze speciale opleidingslocatie met uitzicht over de velden gaat u in een maximale groepsgrootte van 8 cursisten aan de slag. Persoonlijke aandacht en een flinke dosis praktijkvoorbeelden is waar Conflictbemiddeling.nl voor staat. De opleidingslocatie in Hoogersmilde (Drenthe) is goed bereikbaar vanuit Noord-Nederland. Geschikt voor iedereen die een mediation opleiding zoekt in Groningen, Leeuwarden, Assen of Zwolle. Vanuit onze opleidingslocatie in Rotterdam bedienen wij elk jaar vele cursisten uit de omgeving van Rotterdam en Den Haag, maar ook uit Amsterdam, Utrecht en Amersfoort. In de omgeving zijn vele accommodaties waar u kunt verblijven gedurende de cursusdagen wanneer u de opleiding volgt.

Mediation opleiding kosten

Onze erkende basisopleiding mediation kent 5 blokken van elk twee cursusdagen. De cursusdagen zijn verdeeld over meerdere maanden. Vroege beslissers kunnen al vanaf €2.950,- starten met de opleiding tot mediator. Bekijk alle cursusdata.

Heeft u de 2- of 3-daagse cursus conflictbemiddeling gevolgd dan krijgt u een extra korting van €400,- op de opleidingskosten.

Wat anderen zeggen over de opleiding tot mediator

Benieuwd wat eerdere cursisten van de opleiding vonden? Bekijk alle beoordelingen

Verbindende sfeer

Wil

Plezierige locatie

Margot

Niet twijfelen!

Jeroen

Meer weten over mediation opleidingen?

Heeft u vragen over onze opleiding tot mediator of wilt u vrijblijvend kennismaken? Conflictbemiddeling verzorgt alle opleidingen ook als incompany-traject. Neem contact met ons op als u vragen heeft.

    Beëindigen kan op ieder gewenst moment via de link onder aan de nieuwsbrief.

Close
Go top Met
gemaakt door
Burggraaf Media