Cursus mediation

Kleinschalige en praktijkgerichte mediation cursus

De populariteit van de cursus mediation is de laatste jaren aan een opmars begonnen. Bij conflicten kan altijd mediation plaatsvinden en is een mediator steeds vaker gevraagd omdat partijen zo meer sturing hebben op de uitkomst. Daarnaast spelen de lagere kosten ten opzichte van een advocaat een rol. Als u zich intensief wilt verdiepen in mediation dan bieden wij verscheidene cursussen aan. Onze ADR & MfN geaccrediteerde cursus mediation leert u krachtige technieken te hanteren om conflicten zoveel mogelijk te voorkomen of op een prettige manier op te lossen. De mediation opleidingen die wij geven zijn tevens MfN-erkend zodat u ook toe kunt treden tot het register.

 • Kleinschalige mediation opleiding
 • Opleiding mediator in landelijke setting
 • Mediation opleiding in Noord-Nederland

Wat leert u in de cursus mediation?

In onze 10-daagse cursus mediation leert u de rol van de mediator kennen en krijgt u een goed beeld van dit interessante beroep. Het volgen van de cursus heeft als voordeel dat u leert omgaan met conflictsituaties, hoe deze te beheersen en op te lossen. De ervaren trainers behandelen de basis van conflicthantering en onderhandelen en u leert de juiste interventies en technieken om als mediator aan de slag te kunnen. Daarnaast komen specifieke regels en ethiek binnen het vak van mediator aan bod. Ook wanneer u niet als zelfstandig mediator aan de slag wilt, ontwikkelt u vaardigheden die in elk vakgebied van pas komen.

Voor wie is een cursus mediation geschikt?

De cursus mediation is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in mediation of zelfstandig als mediator wil optreden. Ook kan mediation een goede toevoeging zijn aan bijvoorbeeld een rol als advocaat. Het vak van mediator is zeer veelzijdig en uitdagend. Bent u benieuwd naar de nuances die een ervaren mediator gebruikt, of wit u leren hoe u efficiënt kunt handelen tijdens lastige situaties? In onze cursus mediation worden de basisvaardigheden behandeld zodat u direct aan de slag kunt. Na het volgen van de cursus is het ook mogelijk om uw kennis over bemiddeling nog verder uit te breiden met een van onze diepgaande specialisaties zoals familiemediation.

Waarom kiezen voor Conflictbemiddeling.nl?

 • Ideale mix van theorie en praktijk
 • Praktische tips en tools
 • Inspirerende opleidingslocatie in Noord-Nederland
 • Ervaren trainers met ruim 25 jaar ervaring uit de praktijk
 • Inschrijving in MfN- en ADR-register
 • Keuze uit meerdere locaties
 • Ruim aanbod van trainingsdata

Maak kennis met de trainers

De opleidingen tot mediator worden vol bezieling gegeven door een ervaren team van trainers die allemaal vele jaren training geven en een groot aantal mediations hebben gedaan. Tijdens de opleidingen wordt er naast het vaste draaiboek en de vele praktijkvoorbeelden ook aandacht besteed aan de juridische aspecten van mediation. Een gastdocent (vaak uit de advocatuur) geeft invulling aan dit stuk juridische diepgang. Joppe, Rosalie, Ton en Deirdre zijn bevlogen trainers die op inspirerende wijze de finesses van het mediationvak behandelen.

Joppe van der Poel

Partner Conflictbemiddeling.nl; Oprichter ADR International Register; ADR-Full Certified Mediator; MfN Registermediator; Rechtbankmediator; Raad voor Rechtsbijstand (RvR) mediator bij echtscheidings- en omgangsbemiddeling; arbeidskwesties en belastingzaken; ACR-member Association for Conflict Resolution, U.S.A.; Gecertificeerd PactTrainer U.S.A.; CRKBO geregistreerd.
Locatie: Hoogersmilde, nabij Assen

Rosalie Menke

Partner Conflictbemiddeling.nl; Specialisatie in dader-slachtofferbemiddeling (Perspectief Herstelbemiddeling); ADR-Full Certified Mediator; MfN Registermediator; Rechtbankmediator; Raad voor Rechtsbijstand (RvR) mediator bij echtscheidings- en omgangsbemiddeling; mediator in strafzaken; (bedrijfs)maatschappelijk werker; Bijzondere Curator; CRKBO geregistreerd.
Locatie: Hoogersmilde, nabij Assen

Ton Boeijen

Hoofdtrainer Zuid-West Nederland Conflictbemiddeling.nl; MfN Registermediator; gedragstrainer; trainer psychologie en communicatie
Specialisatie in familiemediation; arbeidsmediation; groepsmediation; onderwijs. Mediator in strafzaken; mediator t.b.v. overheid/interdepartementaal; CRKBO geregistreerd, Masteropleiding Mediation;
Locatie Rotterdam

Deirdre Homminga

Eigenaar Edumonde Coaching, Training & Mediation in Goirle; ADR-Full Certified Mediator; ADR-Full Certified Conflict coach; ADR- Full Certified Master Negotiator; Raad voor Rechtsbijstand (RvR) mediator bij echtscheiding- en, omgangsbemiddeling; Trainer en mediator sinds 2000.
Locatie Zeist

Locatie Hoogersmilde

De opleidingslocatie in Hoogersmilde (Drenthe) is goed bereikbaar vanuit Noord-Nederland, Overijsel, Gelderland Utrecht. Geschikt voor iedereen die een mediation opleiding zoekt in Groningen, Leeuwarden, Assen, Zwolle maar ok vanuit Amersfoort, Utrecht, Amsterdam . In de omgeving zijn vele accommodaties waar u kunt verblijven gedurende de cursusdagen wanneer u hier de opleiding volgt. Vanuit onze eigen opleidingslocatie met uitzicht over de velden gaat u in een maximale groepsgrootte van 8 cursisten met de vennoten Joppe en Rosalie van der Poel – Menke aan de slag. Er is gratis parkeergelegenheid op eigen terrein.

Locatie Rotterdam

Deze top opleidingslocatie Bilderberg Parkhotel bevindt zich in het hart van Rotterdam. Goed bereikbaar vanuit omgeving Rotterdam, Den Haag, Leiden, Utrecht, Gouda, Dordrecht, Breda. Maar ook uit de omgeving Haarlem, Alkmaar en Amsterdam kan dit een goede keus zijn. Bent u met de auto, dan zijn er meerdere parkeergarages binnen 3 minuten loopafstand. Uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer naar Rotterdam CS en ca. 15 minuten lopen of middels de metro met halte voor het hotel.
Ton Boeijen is hier uw trainer en de groepen bestaan uit maximaal 10 deelnemers. Wij bieden hier tweemaal per jaar een vrijdag/zaterdag opleiding aan.

Locatie Zeist

Aan de rand vanZeist in Huis ter Heide, ligt het eeuwenoude landgoed Oud-Zandbergen. Centraal in Nederland gelegen, goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bent u met eigen vervoer, dan is er op het landgoed ruim voldoende gratis parkeergelegenheid. In het voormalige koetshuis wordt hier door Deirdre Homminga tweemaal per jaar een basisopleiding verzorgd voor groepen tot max. 10 deelnemers.

Persoonlijke aandacht en een flinke dosis praktijkvoorbeelden is waar Conflictbemiddeling.nl voor staat.

Mediation opleiding kosten

Onze erkende basisopleiding mediation kent 5 blokken van elk twee cursusdagen. De cursusdagen zijn verdeeld over meerdere maanden met voldoende gelegenheid om thuisopdrachten te maken en tussentijds te oefenen. Kortere opleidingstrajecten zijn ten zeerste af te raden gezien het ADR & MfN register verplicht gestelde curriculum.

De kosten voor deze intensieve opleiding bedragen op onze eigen locatie in Drenthe € 3.150,00 en op de overige locaties € 3.350,00. Dit is inclusief lunches en kosten zaal.

Heeft u onze 2- of 3-daagse cursus conflictbemiddeling  gevolgd dan kunt u op onze locatie Drenthe instromen in een blok 2 van de basisopleiding tegen een extra € 250,- op de opleidingskosten.

Bekijk alle cursusdata.

LOCATIE: Hoogersmilde

LOCATIE: Rotterdam

LOCATIE: Zeist

Wat anderen zeggen over de opleiding tot mediator

Benieuwd wat eerdere cursisten van de opleiding vonden? Bekijk alle beoordelingen

Verbindende sfeer

Wil

Plezierige locatie

Margot

Niet twijfelen!

Jeroen

Meer weten over mediation opleidingen?

Heeft u vragen over onze opleiding tot mediator of wilt u vrijblijvend kennismaken? Conflictbemiddeling verzorgt alle opleidingen ook als incompany-traject. Neem contact met ons op als u vragen heeft.

  Beëindigen kan op ieder gewenst moment
  via de link onder aan de nieuwsbrief.

Close
Go top Met
gemaakt door
Burggraaf Media