Mediator worden?

Volg onze kleinschalige en praktijkgerichte ADR- en MfN-erkende basisopleiding

Wilt u mediator worden en de neutrale partij zijn die geschillen beslecht? In zakelijke geschillen, arbeidskwesties of conflicten in de privésfeer? Om mediator te worden hebt u kennis en vaardigheden nodig die wij u met veel bezieling en aandacht voor de praktijk bij brengen. Of wilt u als advocaat, sociaal werker of manager de competenties van mediation eigen maken om toe te passen in uw huidige functie? De opleiding tot mediator is een zeer waardevolle toevoeging.

 • Kleinschalige mediation opleiding
 • Opleiding mediator in landelijke setting
 • Mediation opleiding in Noord-Nederland

Alle aandacht voor u als individu

Onze opleidingen zijn kleinschalig van aard met alle aandacht voor u als individu. In groepjes van maximaal 8 tot 10 cursisten brengen wij u de fijne kneepjes van het vak mediation bij. Onze kracht zit in de vele jaren praktijkervaring van de trainers. Theorie is natuurlijk één ding en de voorbeelden uit de praktijk die voorbijkomen zijn leerzaam maar u leert pas echt door zelf te doen. Daarom is onze opleiding sterk gericht op vaardigheden zodat u na afronding van de opleiding als beginnend mediator aan de slag kunt. Hierna kunt u middels een specialisatieopleiding, bijscholing, intervisie, mentorschap etc. kijken wat bij u past om de mediator te worden die u wilt zijn.

Wat doet een mediator?

Als mediator bemiddelt u als neutrale derde tussen partijen met een conflict zodat zij tot een oplossing kunnen komen. U laat mensen anders naar elkaar luisteren en op een dusdanige manier met elkaar in gesprek gaan zodat ze elkaar weer echt kunnen horen. Als mediator maakt u de ruimte veilig zodat mensen kunnen vertellen waar het echt om gaat. Zo brengt u de partijen weer met elkaar in gesprek en worden de belangen inzichtelijk gemaakt. Door toegepaste vaardigheden en technieken van u als mediator zijn mensen weer in staat samen te werken en een oplossing te vinden.

Hoe kan ik mediator worden?

Om een goede mediator te worden moet u over een aantal kwaliteiten en vaardigheden beschikken, zoals goede communicatieve vaardigheden. Als mediator bent u onpartijdig, neutraal en luistert u vooral naar wat er niet gezegd wordt. Dit leert u onder andere tijdens de opleiding. De kunst is om een balans te vinden tussen het geven van erkenning, ruimte te bieden voor de emoties van cliënten en het effectief laten verlopen van het mediationproces.

ADR- en MfN-erkende Examens opleiding mediator

Conflictbemiddeling.nl is ADR en MfN erkend. Na de opleiding hebt u twee jaar de tijd om de examens voor toetreding tot het MfN-register te voltooien. Om toe te treden tot het kwaliteitsregister van de MfN dient u minimaal het schriftelijke theorie-examen succesvol af te ronden, samen met een assessment (live of video). Om na de opleiding toe te treden tot het internationale kwaliteitsregister van het ADR dient u minimaal het online theorie-examen te behalen. U bent dan als associated certified mediator vindbaar in het register. Hierna hebt u 5 jaar de tijd om middels een vaardigheidstoets te komen tot de status full certified mediator. U kunt kiezen voor een assessment (live of video) of een mentorschap. Om toe te treden tot de Raad voor Rechtsbijstand zijn aanvullende eisen gesteld voor zowel MfN als ADR.

Vervolgopleiding: Specialisatie familiemediator opleiding

Een conflict met (echt)scheiding begeleiden vergt specifieke kwaliteiten van een mediator. Zeker als de belangen van de kinderen in gevaar komen. In complexe situaties op het snijvlak van psychologie, rechtspraak, financiën en fiscaliteit moet u niet geleid worden door emoties maar handelen naar ieders belangen. Dit begint met kennis en het aanbrengen van orde en structuur. U leert convenanten en ouderschapsplannen opstellen, gaat aan de slag met het maken van alimentatieberekeningen en doet kennis op over onder andere systemen, rouw, kindgesprekken en over de juridische aspecten van familiemediation. Wilt u zich specialiseren als familiemediator? Na het succesvol afronden van de basisopleiding mediation kunt u middels deze specialisatieopleiding doorgroeien naar familiemediator.

Waarom kiezen voor Conflictbemiddeling.nl?

 • Ideale mix van theorie en praktijk
 • Praktische tips en tools
 • Inspirerende opleidingslocatie in Noord-Nederland
 • Ervaren trainers met ruim 25 jaar ervaring uit de praktijk
 • Inschrijving in MfN- en ADR-register

Maak kennis met de trainers

De opleidingen tot mediator worden vol bezieling gegeven door een ervaren team van trainers die allemaal vele jaren training geven en een groot aantal mediations hebben gedaan. Tijdens de opleidingen wordt er naast het vaste draaiboek en de vele praktijkvoorbeelden ook aandacht besteed aan de juridische aspecten van mediation. Een gastdocent (vaak uit de advocatuur) geeft invulling aan dit stuk juridische diepgang. Joppe, Rosalie, Ton en Deirdre zijn bevlogen trainers die op inspirerende wijze de finesses van het mediationvak behandelen.

Joppe van der Poel

Partner Conflictbemiddeling.nl; Oprichter ADR International Register; ADR-Full Certified Mediator; MfN Registermediator; Rechtbankmediator; Raad voor Rechtsbijstand (RvR) mediator bij echtscheidings- en omgangsbemiddeling; arbeidskwesties en belastingzaken; ACR-member Association for Conflict Resolution, U.S.A.; Gecertificeerd PactTrainer U.S.A.; CRKBO geregistreerd.
Locatie: Hoogersmilde, nabij Assen

Rosalie Menke

Partner Conflictbemiddeling.nl; Specialisatie in dader-slachtofferbemiddeling (Perspectief Herstelbemiddeling); ADR-Full Certified Mediator; MfN Registermediator; Rechtbankmediator; Raad voor Rechtsbijstand (RvR) mediator bij echtscheidings- en omgangsbemiddeling; mediator in strafzaken; (bedrijfs)maatschappelijk werker; Bijzondere Curator; CRKBO geregistreerd.
Locatie: Hoogersmilde, nabij Assen

Ton Boeijen

Hoofdtrainer Zuid-West Nederland Conflictbemiddeling.nl; MfN Registermediator; gedragstrainer; trainer psychologie en communicatie
Specialisatie in familiemediation; arbeidsmediation; groepsmediation; onderwijs. Mediator in strafzaken; mediator t.b.v. overheid/interdepartementaal; CRKBO geregistreerd, Masteropleiding Mediation;
Locatie Rotterdam

Deirdre Homminga

Eigenaar Edumonde Coaching, Training & Mediation in Goirle; ADR-Full Certified Mediator; ADR-Full Certified Conflict coach; ADR- Full Certified Master Negotiator; Raad voor Rechtsbijstand (RvR) mediator bij echtscheiding- en, omgangsbemiddeling; Trainer en mediator sinds 2000.
Locatie Zeist

Locatie Hoogersmilde

De opleidingslocatie in Hoogersmilde (Drenthe) is goed bereikbaar vanuit Noord-Nederland, Overijsel, Gelderland Utrecht. Geschikt voor iedereen die een mediation opleiding zoekt in Groningen, Leeuwarden, Assen, Zwolle maar ok vanuit Amersfoort, Utrecht, Amsterdam . In de omgeving zijn vele accommodaties waar u kunt verblijven gedurende de cursusdagen wanneer u hier de opleiding volgt. Vanuit onze eigen opleidingslocatie met uitzicht over de velden gaat u in een maximale groepsgrootte van 8 cursisten met de vennoten Joppe en Rosalie van der Poel – Menke aan de slag. Er is gratis parkeergelegenheid op eigen terrein.

Locatie Rotterdam

Deze top opleidingslocatie Bilderberg Parkhotel bevindt zich in het hart van Rotterdam. Goed bereikbaar vanuit omgeving Rotterdam, Den Haag, Leiden, Utrecht, Gouda, Dordrecht, Breda. Maar ook uit de omgeving Haarlem, Alkmaar en Amsterdam kan dit een goede keus zijn. Bent u met de auto, dan zijn er meerdere parkeergarages binnen 3 minuten loopafstand. Uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer naar Rotterdam CS en ca. 15 minuten lopen of middels de metro met halte voor het hotel.
Ton Boeijen is hier uw trainer en de groepen bestaan uit maximaal 10 deelnemers. Wij bieden hier tweemaal per jaar een vrijdag/zaterdag opleiding aan.

Locatie Zeist

Aan de rand vanZeist in Huis ter Heide, ligt het eeuwenoude landgoed Oud-Zandbergen. Centraal in Nederland gelegen, goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bent u met eigen vervoer, dan is er op het landgoed ruim voldoende gratis parkeergelegenheid. In het voormalige koetshuis wordt hier door Deirdre Homminga tweemaal per jaar een basisopleiding verzorgd voor groepen tot max. 10 deelnemers.

Persoonlijke aandacht en een flinke dosis praktijkvoorbeelden is waar Conflictbemiddeling.nl voor staat.

Mediation opleiding kosten

Onze erkende basisopleiding mediation kent 5 blokken van elk twee cursusdagen. De cursusdagen zijn verdeeld over meerdere maanden met voldoende gelegenheid huiswerk en oefenen. Kortere opleidingstrajecten zijn ten zeerste af te raden gezien het ADR & MfN register verplicht gestelde curriculum.

De kosten voor deze intensieve opleiding bedragen op onze eigen locatie in Drenthe € 3.150,00 en op de overige locaties € 3.350,00. Dit is inclusief lunches en kosten zaal.

Heeft u onze 2- of 3-daagse cursus conflictbemiddeling  gevolgd dan kunt u op onze locatie Drenthe instromen in een blok 2 van de basisopleiding tegen een extra € 250,- op de opleidingskosten.

Bekijk alle cursusdata.

LOCATIE: HOOGERSMILDE

LOCATIE: ROTTERDAM

LOCATIE: ZEIST

Wat anderen zeggen over de opleiding tot mediator

Benieuwd wat eerdere cursisten van de opleiding vonden? Bekijk alle beoordelingen

Betrokken trainers

Rolinka

Prachtige locatie!

Wendy

Perfecte mix

Bas

Meer weten over mediation opleidingen?

Hebt u vragen over onze opleiding tot mediator of wilt u vrijblijvend kennismaken? Conflictbemiddeling verzorgt alle opleidingen ook als incompany-traject. Neem contact met ons op als u vragen hebt. Wij helpen u graag!

  Beëindigen kan op ieder gewenst moment
  via de link onder aan de nieuwsbrief.

Close
Go top Met
gemaakt door
Burggraaf Media