Mediator worden?

Volg onze kleinschalige en praktijkgerichte ADR- en MfN-erkende basisopleiding

Wilt u mediator worden en de neutrale partij zijn die geschillen beslecht? In zakelijke geschillen of conflicten in privésfeer? Om mediator te worden hebt u kennis en vaardigheden nodig die wij u met veel bezieling en aandacht voor de praktijk bij gaan brengen. Of wilt u als advocaat, makelaar of voorlichter de competenties van mediation eigen maken?

  • Kleinschalige mediation opleiding
  • Opleiding mediator in landelijke setting
  • Mediation opleiding in Noord-Nederland

Alle aandacht voor u als individu

Onze opleidingen zijn kleinschalig van aard met alle aandacht voor u als individu. In groepjes van maximaal 8 cursisten brengen wij u de fijne kneepjes van mediation bij. Onze kracht zit in de vele jaren praktijkervaring van de trainers. Theorie is natuurlijk één ding, maar u leert pas echt van voorbeelden uit de praktijk. Mediator worden lukt niet in de 10 dagen die de cursus in beslag neemt. Na de opleiding is het belangrijk dat u de benodigde juridische kennis gaat bijspijkeren zodat u goed beslagen ten ijs komt. Na de opleiding bent u goed op weg om de mediator te worden die u wilt zijn.

Wat doet een mediator?

Als mediator dient u te bemiddelen tussen partijen met een conflict en ervoor te zorgen dat de partijen tot een oplossing komen. U als mediator brengt de partijen weer met elkaar in gesprek en probeert de belangen inzichtelijk te maken zodat er een oplossing kan worden gevonden voor het conflict.

Hoe kan ik mediator worden?

Om een goede mediator te worden moet u over een aantal kwaliteiten en vaardigheden beschikken. Situaties aanvoelen is daarin zeer belangrijk. Vaak zegt uw gevoel veel meer dan wat het oog ziet. Een pré om mediator te worden is dat u zakelijk, neutraal en doortastend bent. De kunst daarin is om een balans te vinden tussen het tonen van medeleven, ruimte te bieden voor de emoties van cliënten en het effectief laten verlopen van het mediationproces. Ook is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de juridische context.

ADR- en MfN-erkende Examens opleiding mediator

Conflictbemiddeling.nl is ADR-geaccrediteerd en MfN-erkend. Na de opleiding hebt u twee jaar de tijd om de examens voor toetreding tot het MfN-register te voltooien. Om toe te treden tot het kwaliteitsregister van MfN dient u minimaal het schriftelijke theorie-examen succesvol af te ronden, samen met een assessment (live of video). MfN-registermediators zijn door de Raad voor de Rechtspraak erkend. Als MfN-registermediator kunt u zich bij de Raad voor Rechtsbijstand aanmelden om in aanmerking te komen voor mediation naast rechtspraak.

Vervolgopleiding: Specialisatie familiemediator opleiding

Een conflict met (echt)scheiding begeleiden vergt specifieke kwaliteiten van een mediator. Zeker als de belangen van de kinderen in gevaar komen. In complexe situaties op het snijvlak van psychologie, rechtspraak, financiën en fiscaliteit moet u niet geleid worden door emoties maar handelen naar ieders belangen. Dit begint met kennis en het aanbrengen van orde en structuur. Wilt u zich specialiseren als familiemediator? Na het succesvol afronden van de basisopleiding mediator kunt u doorgroeien naar familiemediator.

Waarom kiezen voor Conflictbemiddeling.nl?

  • Ideale mix van theorie en praktijk
  • Praktische tips en tools
  • Inspirerende opleidingslocatie in Noord-Nederland
  • Ervaren trainers met ruim 25 jaar ervaring uit de praktijk
  • Inschrijving in MfN- en ADR-register

Maak kennis met de trainers

De opleiding tot mediator wordt vol bezieling gegeven door ervaren trainers Joppe van der Poel en Rosalie Menke. Tijdens de opleiding wordt er ook aandacht besteed aan de juridische aspecten van mediation. Een gastdocent (vaak uit de advocatuur) geeft invulling aan dit stukje juridische diepgang. Joppe en Rosalie zijn bevlogen trainers die op inspirerende wijze de finesses van het mediationvak behandelen.

Joppe van der Poel

Partner Conflictbemiddeling.nl; Oprichter ADR International Register; ADR-Full Certified Mediator; MfN Registermediator; Rechtbankmediator; Raad voor Rechtsbijstand (RvR) mediator bij echtscheidings- en omgangsbemiddeling; arbeidskwesties en belastingzaken; ACR-member Association for Conflict Resolution, U.S.A.; Gecertificeerd PactTrainer U.S.A.; CRKBO geregistreerd.

Rosalie Menke

Partner Conflictbemiddeling.nl; Specialisatie in dader-slachtofferbemiddeling (Slachtoffer in Beeld); ADR-Full Certified Mediator; MfN Registermediator; Rechtbankmediator; Raad voor Rechtsbijstand (RvR) mediator bij echtscheidings- en omgangsbemiddeling; mediator in strafzaken; (bedrijfs)maatschappelijk werker (Registerplein/BMAW); CRKBO geregistreerd.

Mediation opleiding locaties

Vanuit onze speciale opleidingslocatie met uitzicht over de velden gaat u met een maximale groepsgrootte van 8 cursisten aan de slag. Persoonlijke aandacht en een flinke dosis praktijkvoorbeelden is waar Conflictbemiddeling.nl voor staat. De opleidingslocatie in Hoogersmilde (Drenthe) is goed bereikbaar vanuit Noord-Nederland. Geschikt voor iedereen die een mediation opleiding zoekt in Groningen, Leeuwarden, Assen of Zwolle. Vanuit onze opleidingslocatie in Rotterdam bedienen wij elk jaar vele cursisten uit de omgeving van Rotterdam en Den Haag, maar ook uit Amsterdam, Utrecht en Amersfoort. In de omgeving zijn vele accommodaties waar u kunt verblijven gedurende de cursusdagen wanneer u de opleiding volgt.

Mediation opleiding kosten

Onze erkende basisopleiding mediation kent 5 blokken van elk twee cursusdagen. De cursusdagen zijn verdeeld over meerdere maanden. Vroege beslissers kunnen al vanaf €2.950,- starten met de opleiding tot mediator. Bekijk alle cursusdata.

Hebt u de 2- of 3-daagse cursus conflictbemiddeling gevolgd dan krijgt u een extra korting van €400,- op de opleidingskosten.

Wat anderen zeggen over de opleiding tot mediator

Benieuwd wat eerdere cursisten van de opleiding vonden? Bekijk alle beoordelingen

Betrokken trainers

Rolinka

Prachtige locatie!

Wendy

Perfecte mix

Bas

Meer weten over mediation opleidingen?

Hebt u vragen over onze opleiding tot mediator of wilt u vrijblijvend kennismaken? Conflictbemiddeling verzorgt alle opleidingen ook als incompany-traject. Neem contact met ons op als u vragen hebt. Wij helpen u graag!

    Beëindigen kan op ieder gewenst moment via de link onder aan de nieuwsbrief.

Close
Go top Met
gemaakt door
Burggraaf Media