Opleiding mediator

ADR- en MfN-erkende basisopleiding

Ben jij een baken van rust tijdens een conflict en weet jij onderhandelingen naar een goed einde te brengen? De opleiding tot mediator geeft je alle handvatten om het geweldige vak van mediator te kunnen beoefenen. In vijf blokken van twee dagen ga je aan de slag met zowel de theorie als de praktijk. Als je het prettig vindt om in een klein gezelschap de begeleiding te krijgen die je nodig hebt, dan zit je bij ons goed. Onze opleidingsgroepen bestaan uit maximaal 8 cursisten. Met een flinke dosis praktijkervaring leren wij jou de fijne kneepjes van het mediationvak.

 • Opleiding mediator in landelijke setting
 • Kleinschalige mediation opleiding
 • Mediation opleiding in Noord-Nederland

Praktijkgerichte en kleinschalige opleiding

Persoonlijke begeleiding vinden wij belangrijk. Daarom bestaat de groep die de opleiding mediator volgt uit maximaal 8 cursisten. Met wijds uitzicht over de omliggende velden ga je in een inspirerende omgeving vol aan de slag met alle aspecten wat je als mediator kunt tegenkomen. De ervaren trainers brengen samen ruim 25 jaar praktijkervaring mee. Genoeg materie qua tips en tools dus om tijdens de rollenspellen mee aan de slag te gaan!

Uit welke onderdelen bestaat de opleiding mediator?

De opleiding mediator bestaat uit vijf blokken van elk twee dagen.

Blok 1: introductie op mediation

Tijdens dit blok wordt ingegaan op onder andere:

 • Basishouding mediator
 • Gesprekstechnieken
 • De escalatiefasen van conflicten

Blok 2: de-escaleren en ordenen

Tijdens dit blok wordt ingegaan op onder andere:

 • Neutraliteit
 • Mediation matrix
 • Werkklimaat maken

Blok 3: verdieping basisvaardigheden

Tijdens dit blok wordt ingegaan op onder andere:

 • Van standpunten naar belangen
 • Machtsverschillen
 • Ruziepatronen herkennen en doorbreken

Blok 4: onderhandelen en juridische aspecten

Tijdens dit blok wordt ingegaan op onder andere:

 • Onderhandelen
 • Juridische aspecten
 • Vaststellingsovereenkomst en afronden mediation

Blok 5: integratie en afronding

Tijdens dit blok wordt ingegaan op onder andere:

 • Oefenen op eigen leerdoelen
 • Oefen-assessment
 • Integreren vaardigheden

ADR- en MfN-erkende Examens opleiding mediator

Conflictbemiddeling.nl is ADR-geaccrediteerd en MfN-erkend. Na de opleiding heb je twee jaar de tijd om de examens voor toetreding tot het MfN-register te voltooien. Om toe te treden tot het kwaliteitsregister van MfN dien je minimaal het schriftelijke theorie-examen succesvol af te ronden, samen met een assessment (live of video). MfN-registermediators zijn door de Raad voor de Rechtspraak erkend. Als MfN-registermediator kun je jezelf bij de Raad voor Rechtsbijstand aanmelden om in aanmerking te komen voor mediation naast rechtspraak.

Vervolgopleiding: Specialisatie familiemediator opleiding

Een conflict met (echt)scheiding begeleiden vergt specifieke kwaliteiten van een mediator. Zeker als de belangen van de kinderen in gevaar komen. In complexe situaties op het snijvlak van psychologie, rechtspraak, financiën en fiscaliteit moet je niet geleid worden door emoties maar handelen naar ieders belangen. Dit begint met kennis en het aanbrengen van orde en structuur. Wil je je specialiseren als familiemediator? Na het succesvol afronden van de basisopleiding mediator kun je doorgroeien naar familiemediator.

Waarom kiezen voor Conflictbemiddeling.nl?

 • Ideale mix van theorie en praktijk
 • Praktische tips en tools
 • Inspirerende opleidingslocatie in Noord-Nederland
 • Ervaren trainers met ruim 25 jaar ervaring uit de praktijk
 • Inschrijving in MfN- en ADR-register

Maak kennis met de trainers

De opleiding tot mediator wordt vol bezieling gegeven door ervaren trainers Joppe van der Poel en Rosalie Menke. Tijdens de opleiding wordt er ook aandacht besteed aan de juridische aspecten van mediation. Een gastdocent (vaak uit de advocatuur) geeft invulling aan dit stukje juridische diepgang. Joppe en Rosalie zijn bevlogen trainers die op inspirerende wijze de finesses van het mediationvak behandelen.

Joppe van der Poel

Partner Conflictbemiddeling.nl; Oprichter ADR International Register; ADR-Full Certified Mediator; MfN Registermediator; Rechtbankmediator; Raad voor Rechtsbijstand (RvR) mediator bij echtscheidings- en omgangsbemiddeling; arbeidskwesties en belastingzaken; ACR-member Association for Conflict Resolution, U.S.A.; Gecertificeerd PactTrainer U.S.A.; CRKBO geregistreerd.

Rosalie Menke

Partner Conflictbemiddeling.nl; Specialisatie in dader-slachtofferbemiddeling (Slachtoffer in Beeld); ADR-Full Certified Mediator; MfN Registermediator; Rechtbankmediator; Raad voor Rechtsbijstand (RvR) mediator bij echtscheidings- en omgangsbemiddeling; mediator in strafzaken; (bedrijfs)maatschappelijk werker (Registerplein/BMAW); CRKBO geregistreerd.

Mediation opleiding locaties

Vanuit onze speciale opleidingslocatie met uitzicht over de velden ga je met een maximale groepsgrootte van 8 cursisten aan de slag. Persoonlijke aandacht en een flinke dosis praktijkvoorbeelden is waar Conflictbemiddeling.nl voor staat. De opleidingslocatie in Hoogersmilde (Drenthe) is goed bereikbaar vanuit Noord-Nederland. Geschikt voor iedereen die een mediation opleiding zoekt in Groningen, Leeuwarden, Assen of Zwolle. Wij krijgen zelfs regelmatig aanmeldingen voor onze mediation opleiding vanuit Utrecht, Amersfoort en Rotterdam. In de omgeving zijn vele accommodaties waar je kunt verblijven gedurende de cursusdagen wanneer je de opleiding volgt.

Mediation opleiding kosten

Onze erkende basisopleiding mediation kent 5 blokken van elk twee cursusdagen. De cursusdagen zijn verdeeld over meerdere maanden. Vroege beslissers kunnen al vanaf €2.950,- starten met de opleiding tot mediator. Bekijk alle cursusdata.

Heb je de 2- of 3-daagse cursus conflictbemiddeling gevolgd dan krijg je een extra korting van €400,- op de opleidingskosten.

Wat anderen zeggen over de opleiding tot mediator

Benieuwd wat eerdere cursisten van de opleiding vonden? Bekijk alle beoordelingen

Betrokken trainers

Rolinka

Prachtige locatie!

Wendy

Perfecte mix

Bas

Meer weten over mediation opleidingen?

Heb je vragen over onze opleiding tot mediator of wil je vrijblijvend kennismaken? Conflictbemiddeling verzorgt alle opleidingen ook als incompany-traject. Neem contact met ons op als je vragen hebt. Wij helpen je graag!

Close
Go top Met
gemaakt door
Burggraaf Media