Opleiding mediator

ADR- en MfN-erkende basisopleiding

Kunt u goed omgaan met heftige emoties en vindt u het leuk om onderhandelingen naar een goed einde te brengen? De ADR & MfN geaccrediteerde opleiding tot mediator geeft u alle handvatten om het geweldige vak van mediator te kunnen beoefenen. In vijf blokken van twee dagen gaat u aan de slag met zowel de theorie als de praktijk. Als u het prettig vindt om in een klein gezelschap de begeleiding te krijgen die u nodig hebt, dan zit u bij ons goed. Onze opleidingsgroepen bestaan uit maximaal 8 tot 10 cursisten. Met een flinke dosis praktijkervaring leren wij u de fijne kneepjes van het mediationvak.

 • Kleinschalige mediation opleiding
 • Opleiding mediator in landelijke setting
 • Mediation opleiding in Noord-Nederland

Praktijkgerichte en kleinschalige opleiding

Persoonlijke begeleiding vinden wij belangrijk. Daarom bestaat de groep die de opleiding mediator volgt uit maximaal 8 tot 10 cursisten. In een inspirerende omgeving gaat u met uw trainers en medecursisten vol aan de slag met alle aspecten wat u als mediator kunt tegenkomen. De ervaren trainers brengen ruim 25 jaar praktijkervaring mee die zij samen met de benodigde theorie graag overbrengen en begeleiden u bij het eigen maken van de te leren vaardigheden en technieken.

Uit welke onderdelen bestaat de opleiding mediator?

De opleiding mediator bestaat uit vijf blokken van elk twee dagen.

Blok 1: introductie op mediation

Tijdens dit blok wordt ingegaan op onder andere:

 • Basishouding mediator
 • Gesprekstechnieken
 • De escalatiefasen van conflicten

Blok 2: de-escaleren en ordenen

Tijdens dit blok wordt ingegaan op onder andere:

 • Neutraliteit
 • Mediation matrix
 • Werkklimaat maken

Blok 3: verdieping basisvaardigheden

Tijdens dit blok wordt ingegaan op onder andere:

 • Van standpunten naar belangen
 • Machtsverschillen
 • Ruziepatronen herkennen en doorbreken

Blok 4: onderhandelen en juridische aspecten

Tijdens dit blok wordt ingegaan op onder andere:

 • Onderhandelen
 • Juridische aspecten
 • Vaststellingsovereenkomst en afronden mediation

Blok 5: integratie en afronding

Tijdens dit blok wordt ingegaan op onder andere:

 • Oefenen op eigen leerdoelen
 • Oefen-assessment
 • Integreren vaardigheden

ADR- en MfN-erkende Examens opleiding mediator

Conflictbemiddeling.nl is ADR en MfN erkend. Na de opleiding hebt u twee jaar de tijd om de examens voor toetreding tot het MfN-register te voltooien. Om toe te treden tot het kwaliteitsregister van de MfN dient u minimaal het schriftelijke theorie-examen succesvol af te ronden, samen met een assessment (live of video). Om na de opleiding toe te treden tot het internationale kwaliteitsregister van het ADR dient u minimaal het online theorie-examen te behalen. U bent dan als associated certified mediator vindbaar in het register. Hierna hebt u 5 jaar de tijd om middels een vaardigheidstoets te komen tot de status full certified mediator. U kunt kiezen voor een assessment (live of video) of een mentorschap. Om toe te treden tot de Raad voor Rechtsbijstand zijn aanvullende eisen gesteld voor zowel MfN als ADR.

Vervolgopleiding: Specialisatie familiemediator opleiding

Een conflict met (echt)scheiding begeleiden vergt specifieke kwaliteiten van een mediator. Zeker als de belangen van de kinderen in gevaar komen. In complexe situaties op het snijvlak van psychologie, rechtspraak, financiën en fiscaliteit moet u niet geleid worden door emoties maar handelen naar ieders belangen. Dit begint met kennis en het aanbrengen van orde en structuur. U leert convenanten en ouderschapsplannen opstellen, gaat aan de slag met het maken van alimentatieberekeningen en doet kennis op over onder andere systemen, rouw, kindgesprekken en over de juridische aspecten van familiemediation. Wilt u zich specialiseren als familiemediator? Na het succesvol afronden van de basisopleiding mediation kunt u middels deze specialisatieopleiding doorgroeien naar familiemediator.

Waarom kiezen voor Conflictbemiddeling.nl?

 • Ideale mix van theorie en praktijk
 • Praktische tips en tools
 • Inspirerende opleidingslocatie in Noord-Nederland
 • Ervaren trainers met ruim 25 jaar ervaring uit de praktijk
 • Inschrijving in MfN- en ADR-register

Maak kennis met de trainers

De opleidingen tot mediator worden vol bezieling gegeven door een ervaren team van trainers die allemaal vele jaren training geven en een groot aantal mediations hebben gedaan. Tijdens de opleidingen wordt er naast het vaste draaiboek en de vele praktijkvoorbeelden ook aandacht besteed aan de juridische aspecten van mediation. Een gastdocent (vaak uit de advocatuur) geeft invulling aan dit stuk juridische diepgang. Joppe, Rosalie, Ton en Deirdre zijn bevlogen trainers die op inspirerende wijze de finesses van het mediationvak behandelen.

Joppe van der Poel

Partner Conflictbemiddeling.nl; Oprichter ADR International Register; ADR-Full Certified Mediator; MfN Registermediator; Rechtbankmediator; Raad voor Rechtsbijstand (RvR) mediator bij echtscheidings- en omgangsbemiddeling; arbeidskwesties en belastingzaken; ACR-member Association for Conflict Resolution, U.S.A.; Gecertificeerd PactTrainer U.S.A.; CRKBO geregistreerd.
Locatie: Hoogersmilde, nabij Assen

Rosalie Menke

Partner Conflictbemiddeling.nl; Specialisatie in dader-slachtofferbemiddeling (Perspectief Herstelbemiddeling); ADR-Full Certified Mediator; MfN Registermediator; Rechtbankmediator; Raad voor Rechtsbijstand (RvR) mediator bij echtscheidings- en omgangsbemiddeling; mediator in strafzaken; (bedrijfs)maatschappelijk werker; Bijzondere Curator; CRKBO geregistreerd.
Locatie: Hoogersmilde, nabij Assen

Ton Boeijen

Hoofdtrainer Zuid-West Nederland Conflictbemiddeling.nl; MfN Registermediator; gedragstrainer; trainer psychologie en communicatie
Specialisatie in familiemediation; arbeidsmediation; groepsmediation; onderwijs. Mediator in strafzaken; mediator t.b.v. overheid/interdepartementaal; CRKBO geregistreerd, Masteropleiding Mediation;
Locatie Rotterdam

Deirdre Homminga

Eigenaar Edumonde Coaching, Training & Mediation in Goirle; ADR-Full Certified Mediator; ADR-Full Certified Conflict coach; ADR- Full Certified Master Negotiator; Raad voor Rechtsbijstand (RvR) mediator bij echtscheiding- en, omgangsbemiddeling; Trainer en mediator sinds 2000.
Locatie Zeist

Locatie Hoogersmilde

De opleidingslocatie in Hoogersmilde (Drenthe) is goed bereikbaar vanuit Noord-Nederland, Overijsel, Gelderland Utrecht. Geschikt voor iedereen die een mediation opleiding zoekt in Groningen, Leeuwarden, Assen, Zwolle maar ok vanuit Amersfoort, Utrecht, Amsterdam . In de omgeving zijn vele accommodaties waar u kunt verblijven gedurende de cursusdagen wanneer u hier de opleiding volgt. Vanuit onze eigen opleidingslocatie met uitzicht over de velden gaat u in een maximale groepsgrootte van 8 cursisten met de vennoten Joppe en Rosalie van der Poel – Menke aan de slag. Er is gratis parkeergelegenheid op eigen terrein.

Locatie Rotterdam

Deze top opleidingslocatie Bilderberg Parkhotel bevindt zich in het hart van Rotterdam. Goed bereikbaar vanuit omgeving Rotterdam, Den Haag, Leiden, Utrecht, Gouda, Dordrecht, Breda. Maar ook uit de omgeving Haarlem, Alkmaar en Amsterdam kan dit een goede keus zijn. Bent u met de auto, dan zijn er meerdere parkeergarages binnen 3 minuten loopafstand. Uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer naar Rotterdam CS en ca. 15 minuten lopen of middels de metro met halte voor het hotel.
Ton Boeijen is hier uw trainer en de groepen bestaan uit maximaal 10 deelnemers. Wij bieden hier tweemaal per jaar een vrijdag/zaterdag opleiding aan.

Locatie Zeist

Aan de rand vanZeist in Huis ter Heide, ligt het eeuwenoude landgoed Oud-Zandbergen. Centraal in Nederland gelegen, goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bent u met eigen vervoer, dan is er op het landgoed ruim voldoende gratis parkeergelegenheid. In het voormalige koetshuis wordt hier door Deirdre Homminga tweemaal per jaar een basisopleiding verzorgd voor groepen tot max. 10 deelnemers.

Persoonlijke aandacht en een flinke dosis praktijkvoorbeelden is waar Conflictbemiddeling.nl voor staat.

Mediation opleiding kosten

Onze erkende basisopleiding mediation kent 5 blokken van elk twee cursusdagen. De cursusdagen zijn verdeeld over meerdere maanden met voldoende gelegenheid huiswerk en oefenen. Kortere opleidingstrajecten zijn ten zeerste af te raden gezien het ADR & MfN register verplicht gestelde curriculum.

De kosten voor deze intensieve opleiding bedragen op onze eigen locatie in Drenthe € 3.150,00 en op de overige locaties € 3.350,00. Dit is inclusief lunches en kosten zaal.

Heeft u onze 2- of 3-daagse cursus conflictbemiddeling  gevolgd dan kunt u op onze locatie Drenthe instromen in een blok 2 van de basisopleiding tegen een extra € 250,- op de opleidingskosten.

Bekijk alle cursusdata.

Locatie Zeist

Locatie Hoogersmilde

Locatie Rotterdam

Wat anderen zeggen over de opleiding tot mediator

Benieuwd wat eerdere cursisten van de opleiding vonden? Bekijk alle beoordelingen

Betrokken trainers

Rolinka

Prachtige locatie!

Wendy

Perfecte mix

Bas

Meer weten over mediation opleidingen?

Hebt u vragen over onze opleiding tot mediator of wilt u vrijblijvend kennismaken? Conflictbemiddeling verzorgt alle opleidingen ook als incompany-traject. Neem contact met ons op als u vragen hebt. Wij helpen u graag!

  Beëindigen kan op ieder gewenst moment
  via de link onder aan de nieuwsbrief.

Close
Go top Met
gemaakt door
Burggraaf Media