Overheidsmediation opleiding

Overheidsmediation: volg onze opleiding!

Overheidsmediation: bemiddeling bij de overheid

Logo Caleidoscoop klein

Ben je werkzaam in of met de overheid en heb jij de basisopleiding mediation al gevolgd? Ben je op zoek naar een leerzame, interessante specialisatie? Overheidsmediation richt zich op bemiddeling tussen burger en overheid. Tijdens onze specialisatie opleiding tot overheidsmediator leer je hoe jij mediation bij de overheid op een effectieve wijze in kunt zetten, zodat de belangen van zowel overheid als burger meegenomen worden in uiteindelijke oplossingen.

Voor wie

Deze specialisatie is geschikt voor geregistreerde en gecertificeerde mediators die werkzaam zijn bij de overheid of werken met de overheid.

Door wie

Logo Caleidoscoop klein


Bas Delleman
Bas Delleman is trainer/eigenaar van Caleidoscoop opleidingen en oprichter van BasculeGroep. Hij heeft sinds 1999 ervaring als register mediator en conflict professional en 23 jaar als trainer en organisatieadviseur. Daarvoor was hij werkzaam binnen de Nederlandse politie. Bas heeft tevens ervaring in het hoger beroeps- en academisch onderwijs.
Bas studeerde bestuurskunde en sociale wetenschappen. Daarnaast volgde hij een masteropleiding Conflictmanagement en een masterleergang Generatief Leiderschap.

Doel van de opleiding

Natuurlijk ben je benieuwd wat je met deze opleiding kan. Na deze opleiding kun je:

– Relevante regelgeving praktisch toepassen bij overheidsmediations
– Een weloverwogen keuze maken uit het conflicthanteringspalet
– Deelnemers benaderen en betrekken bij de mediation
– Zij kennen het proces van premediation naar mediation en weten dat te hanteren
– Conflictdynamiek herkennen en hanteren en daarbij horende vaardigheden
– De juiste interventies toepassen in het kader van mediation

Inhoud opleiding

Over de training
Overheidsmediation is een vak apart. Tijdens deze specialisatie leer je hoe je mediation het beste bij de overheid kunt inzetten. De inhoud van de training bestaat daarom uit de volgende onderdelen:
– Overheidsmediation: specifieke kenmerken, problemen en oplossingen
– Bestuurlijk – en ambtelijk samenspel en sensitiviteit
– Ken jezelf en herken de ander
– Dynamiek tussen spanning, emotie en de machtsbalans
– Werken met het conflicthanteringspalet
– Aanpak, interventies en vaardigheden van het begin tot het eind

Studiebelasting en Tijd

Tijdens de specialisatie neem jij je eigen praktijksituaties en dilemma’s mee. Deze worden met de trainers uitgewerkt. Met behulp van theoretische kaders, zelfanalyse, discussie, brainstormen, oefeningen en rollenspellen leer je meer over overheidsmediation.
De specialisatie duurt twee aaneengesloten dagen. We beginnen deze dagen om 9:30 en sluiten af om 17:00 uur. Je hoeft geen lunchpakket mee te nemen: wij organiseren een gezamenlijke lunch.

Besloten leeromgeving

Wij stellen vanuit de specialisatie een besloten digitale omgeving beschikbaar. Hierop vind je oefenmateriaal. Tot twee jaar na het behalen van de opleiding kun je van dit besloten deel gebruik maken. Verder blijf je onbeperkt toegang houden tot de digitale ‘Conflictbemiddeling bibliotheek’ vol met interessante documenten, handige conceptcontracten, leerzame artikelen en formats.

Overheidsmediation: een vak apart

Het komt soms voor dat er een conflict ontstaat tussen overheid en burger. Het is voor beide partijen van belang dat zo’n situatie op een goede manier wordt opgelost. Speciaal voor dit soort situaties bestaat ‘overheidsmediation’. Het is belangrijk om je te realiseren dat overheidsmediation toch weer heel anders is dan een ‘gewone’ bemiddeling. Door onze specialisatie leer je omgaan met de processen, regels en cultuur die binnen de overheid gelden. Met deze kennis los je straks overheidsconflicten succesvol op.

Overheidsmediation bij Conflictbemiddeling.nl

Tijdens onze overheidsmediation specialisatie neem je cases uit de praktijk mee. Samen met je trainers en medecursisten zul je ontdekken hoe je overheidsmediation het beste in kunt zetten. Je leert hoe je als in- of externe mediator omgaat met je onafhankelijke procesrol, zodat je beide partijen gelijkwaardig kunt behandelen. Hoe zo’n trainingsdag er precies uit ziet?
Bij Conflictbemiddeling.nl vinden wij het belangrijk dat iedere deelnemer persoonlijke aandacht krijgt. Daarom werken wij in kleine groepen van maximaal acht personen. Op deze manier heb je altijd voldoende ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Specialisatie overheidsmediation volgen?

Heb jij de basisopleiding tot mediator gevolgd? En zie je een specialisatie in overheidsmediation wel zitten? Wij zijn ontzettend enthousiast over ons prachtige vakgebied en brengen je dan ook graag nieuwe kennis bij op het gebied van mediation. Schrijf je dus vandaag nog in of vraag meer informatie aan!

Data en Locaties

Garderen

Bilderberg Hotel ‘t Speulderbos
Garderen

Dagen:
6 & 7 juni 2018

Trainer:
Bas Delleman

Kosten:
€ 990,00 vrij van btw

Garderen

Bilderberg Hotel ‘t Speulderbos
Garderen

Dagen:
10 & 11 oktober 2018

Trainer:
Bas Delleman

Kosten:
€ 990,00 vrij van btw

Routebeschrijving Locatie

Bilderberg Hotel ‘t Speulderbos

Het hotel biedt een gratis shuttle service aan van en naar het station in Putten. Via de receptie van het hotel dient u deze 24-uur van te voren te reserveren.

Beschikbaarheid: maandag t/m vrijdag van 07.30 tot 9.30 uur en van 16.00 tot 18.00 uur.

Telefoon: 0577 46 15 46

Wat is inbegrepen?

 • Zaalhuur en trainingsfaciliteiten
 • Lunch, snacks, koffie, thee en water

 • Wilt u overnachten?
  Diner, overnachten en ontbijt tussen de dagen zijn facultatief en niet bij de training inbegrepen. Op basis van beschikbaarheid is het mogelijk om rechtstreeks bij het conferentieoord een overnachting e.d. bij te boeken.

  Direct inschrijven
  of meer informatie?

  Close
  Go top Met
  gemaakt door
  Burggraaf Media