Arbeidsmediation opleiding
volgen om te specialiseren?

Arbeidsmediation opleiding: kom uw vakkennis verbreden!

Arbeidsmediation opleiding (specialisatie)

3 blokken van 2 dagen, MfN / ADR 36 PE punten

Komt u als mediator regelmatig in aanraking met geschillen op de werkvloer of wilt u zich gaan toeleggen op arbeidskwesties? Dan is een specialisatie in arbeidsmediation iets voor u. Deze ADR & MfN geaccrediteerde specialisatie is namelijk een uitstekende toevoeging op uw basis mediation opleiding wanneer u zich bezig wilt gaan houden met conflictsituaties bij re-integratie, ontslagzaken en binnen teams.

Voor wie

Deze opleiding is voor iedereen die een basisopleiding mediation heeft afgerond. Ook wanneer u deze opleiding wel hebt afgerond, maar u nog geen MfN- en/of ADR-mediator bent, kunt u de arbeidsmediation opleiding dus volgen. De PE punten blijven geldig en kunnen na registratie alsnog worden bijgeschreven.

Hebt u nog geen basisopleiding mediation gevolgd? Wij bieden ook complete leertrajecten tot arbeidsmediator aan. Neem contact met ons op voor meer informatie hierover.

Door wie

mr. drs. Hein Westerouen van Meeteren
Eigenaar Tête-a-Tête in Amsterdam; MfN- Registermediator sinds 1997; communicatie & mediation trainer van het eerste uur; geaccrediteerd ‚Familie-Mediator’ bij de Raad voor Rechtsbijstand en gespecialiseerd Mediator in Strafzaken bij de rechtbank in Amsterdam (dader – slachtoffer gesprekken); Auteur van ‚De 10 Vaardigheden van Mediation’ , uitgegeven bij Business Contact in Amsterdam, 5e druk 2010.

mr. Gerdi Evers
Advocaat bij en eigenaar van Faire Advocaten en Mediators BV in Utrecht.
MfN registermediator; Raad voor Rechtsbijstand (RvR) mediator  Gerdi is gespecialiseerd in arbeidsrecht en met name in verzuim gerelateerde problematiek. Specialisatie in arbeidsmediation, groepsmediation, onderwijs en zakelijke geschillen.

Doel van de opleiding

U leert hoe om te gaan met:

 • neutraliteit wanneer de werkgever de betalende partij is
 • dubbele agenda’s, Is reïntegratie waar men echt voor komt?
 • machtsverschillen
 • ruziegedrag
 • invloed van de achterban op partijen en coalitievorming
 • betrokken advocaten
 • effectieve inzet van de caucus
 • juridische aspecten die een rol bij arbeidskwesties
 • onderhandelingen bij arbeidskwesties
 • meer partijen in mediation zoals teams, cq. samenwerkingsverbanden

Inhoud van de opleiding

(basis)kennis van:

 • Wet Werk en Zekerheid;
 • reïntegratie en de Wet Verbetering Poortwachter;
 • systeemtheorie, in het bijzonder van systemische processen binnen groepen;
 • juridische aspecten bij arbeidszaken;
 • exit-mediation;
 • financiële aspecten;
 • vasstellingsovereenkomst bij arbeidskwesties

Studiebelasting en Tijd

Indeling
De opleiding tot mediator bestaat uit 3 blokken van 2 dagen (10:00 – 17:00 uur)

Studiebelasting
De studiebelasting aan huiswerk tussen de blokken is ca. 5 tot 10 uur. Hierdoor integreert de theorie tijdens de vaardigheidstraining .

Besloten leeromgeving

Bij deze specialisatie opleiding tot mediator is de besloten digitale omgeving met veelzijdig materiaal, geschikt voor intervisie en vragen inbegrepen.

Daarnaast blijft u als deelnemer van onze opleidingen onbeperkt toegang houden de digitale ‘Conflictbemiddeling bibliotheek’ met documenten, conceptcontracten, artikelen en handige templates.

Kosten € 2.250,00 BTW vrij

De kosten voor deze 6 daagse opleiding bedragen € 2.250,00 BTW vrij.
Inbegrepen zijn de syllabus, een besloten leeromgeving, locatie, lunches, kosten accreditatie MfN en ADR en het certificaat van deelname.
Voor oud cursisten van onze basisopleidingen geldt er een 10% korting

Compleet leertraject tot arbeidsmediator

Hebt u de basisopleiding mediation nog niet gevolgd? Dan bieden wij een compleet leertraject met een aantrekkelijke korting. Tussen beide opleiding is er gelegenheid tot het doen van de examens om vervolgens de specialisatieopleiding tot familiemediator te volgen. Ook is het mogelijk de vaardigheidstrainingen beide te volgen en later de examens af te leggen. Er is na afronding van de basisopleiding bij de MfN 2 jaar de gelegenheid om de examens af te leggen. De 36 PE punten blijven geldig en kunnen na het afleggen van de examens bij de MfN worden bijgeschreven.

De korting bedraagt dan voor beide opleiding samen € 300,00 op het totale cursusgeld. Basisopleiding Hoogersmilde + Specialisatie Garderen totaal 18 trainingsdagen € 5.100,00 Basisopleiding Assen, Rotterdam of Garderen + Specialisatie Garderen totaal 18 trainingsdagen € 5.300,00

Inschrijven kan via het keuzeformulier van een gekozen basisopleiding.

Specialiseren met een arbeidsmediation opleiding

Werk bepaalt een groot deel van onze levens. U brengt een groot deel van uw tijd door op uw werk en veel van uw sociale contacten gaan via het werk. Het is dan ook niet verrassend dat een verstoring van werkrelaties een grote impact op mensen kan hebben. Wilt u ervoor zorgen dat conflicten op de werkvloer netjes worden afgehandeld en dat de belangen van alle partijen worden behartigd als er beslissingen worden genomen? Dan is een specialisatie op het gebied van arbeidsmediation echt voor u weggelegd.

Arbeidsmediation opleiding: 36 PE-punten in 6 dagen

Wilt u snel erkend specialist worden? Onze arbeidsmediation opleiding bestaat uit 3 blokken van elk 2 dagen. U hebt dus in totaal maar 6 dagen nodig om uw specialisatie te behalen! Op de lesdagen bent u tussen 10:00 uur en 17:00 uur bezig met de arbeidsmediation opleiding. Tussen de lesdagen door zult u nog zo’n 5 tot 10 uur bezig zijn met de huiswerkopdrachten. De opleiding is dus prima te combineren met uw werk! Voor de opleiding krijgt u tevens 36 PE-punten.

Bent u nog niet geregistreerd bij het MfN en/of het ADR als mediator? Dan blijven uw behaalde PE-punten gewoon staan. Op het moment dat u zich registreert kunnen de punten worden bijgeschreven.

Lijkt de arbeidsmediation opleiding u interessant?

Ziet u het wel zitten om u te verdiepen in arbeidsmediation en onze opleiding te volgen? Schrijf u dan in! Wij zijn altijd blij met nieuwe enthousiastelingen waarmee wij onze kennis mogen delen.

Data en Locatie

AB192 – Drenthe

Bilderberg Hotel ‘t Speulderbosch,
Garderen

Najaar 2019Nog 7 plaatsenSchrijf nu in
Data opleiding:
31 okt. & 1 nov. 2019
14 & 15 nov. 2019
28 & 29 nov. 2019
alle dagen van 10:00 – 17:00 uur

AB201 – Drenthe

Bilderberg Hotel ‘t Speulderbosch,
Garderen

Voorjaar 2020Nog 8 plaatsenSchrijf nu in
Data opleiding:
19 & 20 mei 2020
2 & 3 juni 2020
16 & 17 juni 2020
alle dagen van 10:00 – 17:00 uur

Direct inschrijven
of meer informatie?

Close
Go top Met
gemaakt door
Burggraaf Media