Arbeidsmediation opleiding
volgen om te specialiseren?

Arbeidsmediation opleiding: kom uw vakkennis verbreden!

Arbeidsmediation opleiding (specialisatie)

3 blokken van 2 dagen, MfN / ADR 36 PE punten

Komt u als mediator regelmatig in aanraking met geschillen op de werkvloer of wilt u zich gaan toeleggen op arbeidskwesties? Dan is een specialisatie in arbeidsmediation iets voor u. Deze ADR & MfN geaccrediteerde specialisatie is namelijk een uitstekende toevoeging op uw basis mediation opleiding wanneer u zich bezig wilt gaan houden met conflictsituaties bij re-integratie, ontslagzaken en binnen teams.

Voor wie

Deze opleiding is voor iedereen die een basisopleiding mediation heeft afgerond. Ook wanneer u deze opleiding wel hebt afgerond, maar u nog geen MfN- en/of ADR-mediator bent, kunt u de arbeidsmediation opleiding dus volgen. De PE punten blijven geldig en kunnen na registratie alsnog worden bijgeschreven.

Hebt u nog geen basisopleiding mediation gevolgd? Wij bieden ook complete leertrajecten tot arbeidsmediator aan. Neem contact met ons op voor meer informatie hierover.

Door wie

Edumonde_transparant 200 breedJoppe van der Poel-Menke
(Partner); Oprichter ADR International Register; ADR-Full Certified Mediator; MfN Registermediator; Raad voor Rechtsbijstand (RvR) mediator bij echtscheidings- en omgangsbemiddeling; Rechtbankmediator; arbeidskwesties en belastingzaken; ACR-member Association for Conflict Resolution, U.S.A.; Gecertificeerd PactTrainer U.S.A.; CRKBO geregistreerd.

Rosalie van der Poel-Menke

(Partner); Specialisatie in dader-slachtofferbemiddeling (Slachtoffer in Beeld); ADR-Full Certified Mediator; MfN Registermediator; Rechtbankmediator; Raad voor Rechtsbijstand (RvR) mediator bij echtscheidings- en omgangsbemiddeling; mediator in strafzaken; (bedrijfs)maatschappelijk werker (Registerplein/BMAW); CRKBO geregistreerd.

mr. Ludith Haarsma
(Gastdocent) Juridische aspecten; Haarsma Advocaten; Rechtbankmediator, vFAS advocaat, Lid klachtencommissie KFPS, Voorzitter Bestuur Zakenclub Noord Oost Drenthe, voormalig lid bestuur Stichting Exodus, lid CCE, actief lid MfN, lid Insolad, lid Vereniging van Bouwrecht advocaten.

Doel van de opleiding

U leert hoe om te gaan met:

 • neutraliteit wanneer de werkgever de betalende partij is
 • dubbele agenda’s, Is reïntegratie waar men echt voor komt?
 • machtsverschillen
 • ruziegedrag
 • invloed van de achterban op partijen en coalitievorming
 • betrokken advocaten
 • effectieve inzet van de caucus
 • juridische aspecten die een rol bij arbeidskwesties
 • onderhandelingen bij arbeidskwesties
 • meer partijen in mediation zoals teams, cq. samenwerkingsverbanden

Inhoud van de opleiding

(basis)kennis van:

 • Wet Werk en Zekerheid;
 • reïntegratie en de Wet Verbetering Poortwachter;
 • systeemtheorie, in het bijzonder van systemische processen binnen groepen;
 • juridische aspecten bij arbeidszaken;
 • exit-mediation;
 • financiële aspecten;
 • vasstellingsovereenkomst bij arbeidskwesties

Studiebelasting en Tijd

Indeling
De opleiding tot mediator bestaat uit 3 blokken van 2 dagen (10:00 – 17:00 uur)

Studiebelasting
De studiebelasting aan huiswerk tussen de blokken is ca. 5 tot 10 uur. Hierdoor integreert de theorie tijdens de vaardigheidstraining .

Besloten leeromgeving

Bij deze specialisatie opleiding tot mediator is de besloten digitale omgeving met veelzijdig materiaal, geschikt voor intervisie en vragen inbegrepen.

Daarnaast blijft u als deelnemer van onze opleidingen onbeperkt toegang houden de digitale ‘Conflictbemiddeling bibliotheek’ met documenten, conceptcontracten, artikelen en handige templates.

Kosten € 1.950,00 BTW vrij

De kosten voor deze 6 daagse opleiding bedragen € 1.950,00 BTW vrij.
Inbegrepen zijn de syllabus, een besloten leeromgeving, locatie, lunches, kosten accreditatie MfN en ADR en het certificaat van deelname.

Compleet leertraject tot arbeidsmediator

Hebt u de basisopleiding mediation nog niet gevolgd? Dan bieden wij een compleet leertraject met een aantrekkelijke korting. Tussen beide opleiding is er gelegenheid tot het doen van de examens om vervolgens de specialisatieopleiding tot familiemediator te volgen. Ook is het mogelijk de vaardigheidstrainingen beide te volgen en later de examens af te leggen. Er is na afronding van de basisopleiding bij de MfN 2 jaar de gelegenheid om de examens af te leggen. De 36 PE punten blijven geldig en kunnen na het afleggen van de examens bij de MfN worden bijgeschreven.

De kosten bedragen dan € 4.650,00 vrij van btw i.p.v. de reguliere prijs € 4.900,00 (beide opleidingen apart).

Inschrijven kan via het keuzeformulier van een gekozen basisopleiding.

Specialiseren met een arbeidsmediation opleiding

Werk bepaalt een groot deel van onze levens. U brengt een groot deel van uw tijd door op uw werk en veel van uw sociale contacten gaan via het werk. Het is dan ook niet verrassend dat een verstoring van werkrelaties een grote impact op mensen kan hebben. Wilt u ervoor zorgen dat conflicten op de werkvloer netjes worden afgehandeld en dat de belangen van alle partijen worden behartigd als er beslissingen worden genomen? Dan is een specialisatie op het gebied van arbeidsmediation echt voor u weggelegd.

Arbeidsmediation opleiding: 36 PE-punten in 6 dagen

Wilt u snel erkend specialist worden? Onze arbeidsmediation opleiding bestaat uit 3 blokken van elk 2 dagen. U hebt dus in totaal maar 6 dagen nodig om uw specialisatie te behalen! Op de lesdagen bent u tussen 10:00 uur en 17:00 uur bezig met de arbeidsmediation opleiding. Tussen de lesdagen door zult u nog zo’n 5 tot 10 uur bezig zijn met de huiswerkopdrachten. De opleiding is dus prima te combineren met uw werk! Voor de opleiding krijgt u tevens 36 PE-punten.

Bent u nog niet geregistreerd bij het MfN en/of het ADR als mediator? Dan blijven uw behaalde PE-punten gewoon staan. Op het moment dat u zich registreert kunnen de punten worden bijgeschreven.

Lijkt de arbeidsmediation opleiding u interessant?

Ziet u het wel zitten om u te verdiepen in arbeidsmediation en onze opleiding te volgen? Schrijf u dan in! Wij zijn altijd blij met nieuwe enthousiastelingen waarmee wij onze kennis mogen delen.

Data en Locatie

AB191 – Drenthe

Conflictbemiddeling.nl
Oranjekanaal 5
Hoogersmilde

maximaal 8 deelnemers
Data opleiding:
16 & 17 mei 2019
30 & 31 mei 2019
13 & 14 juni 2019
alle dagen van 10:00 – 17:00 uur

AB182 – Utrecht

Landgoed Oud-Zandbergen (Zeist),
Amersfoortseweg 18,
3712 BC Huis ter Heide

maximaal 8 deelnemers
Data opleiding:
Najaar 2019
Data volgen in
het voorjaar 2019
alle dagen van 10:00 – 17:00 uur

Direct inschrijven
of meer informatie?

Close
Go top Met
gemaakt door
Burggraaf Media